Twee dagen Brussel? Hier zijn de beste dingen om te doen

Twee dagen Brussel? Hier zijn de beste dingen om te doen
Grote Markt van Brussel (c) Pierre Halleux

Programma voor een weekend in Brussel


Dat is alles, je hebt een weekend in Brussel geboekt… Twee dagen vol gekte en avontuur wachten op je in de Belgische hoofdstad. Het is niet altijd gemakkelijk om je weg te vinden tussen de verschillende gidsen en blogs. Als je maar hebtslechts één weekend, verspil geen tijd ter plaatse met het voorbereiden van uw verblijf. In Brussel vliegt de tijd. Bereid je van tevoren voor.

👦👧 Als je met tieners bent in Brussel kan dit artikel je helpen!

Onze blog staat vol met plekken die je gezien moet hebben, tentoonstellingen en goede plekken! Hieronder vindt u de beste tour om Brussel in 48 uur te bezoeken, of een weekend. Dit traject is bedoeld voor een verblijf van vrijdag tot zondag, maar als je doordeweeks 48 uur in Brussel bent, past het zich gemakkelijk aan. Het is mogelijk om sommige activiteiten te wijzigen.

Als je meer van musea/bezoeken houdt, mis het dan niet te lezen over de museum pas 🎟️. ! Hiermee kun je gratis meerdere musea bezoeken. De kostbare sesam voor liefhebbers van musea, kunst en geschiedenis.

 

Wat te doen voor uw tweedaags verblijf in Brussel?

Als u van plan bent twee dagen in Brussel door te brengen, volgen hier enkele tips om uw verblijf goed voor te bereiden en het meeste uit deze fascinerende stad te halen.

 1. Boek uw accommodatie van tevoren: Brussel is een zeer populaire stad voor toeristen, dus het is aan te raden om uw accommodatie van tevoren te reserveren om teleurstelling te voorkomen.
 2. Verken het historische centrum te voet: Verken vanaf de Grote Markt de pittoreske straatjes van het stadscentrum en bewonder de opmerkelijke architectuur van de gebouwen. Mis Manneken-Pis niet, het emblematische symbool van Brussel.
 3. Bezoek must-see musea: Profiteer van uw verblijf om de beroemde musea van Brussel te ontdekken, zoals het Magritte Museum, het Museum voor Schone Kunsten en het Stripmuseum.
 4. Proef de lokale gastronomie: Mis de kans niet om Belgische specialiteiten te proeven, waaronder mosselen en frietjes, wafels en chocolaatjes. Verken lokale markten en restaurants om de culinaire rijkdom van de stad te ervaren.
 5. Verken schilderachtige buurten: Wandel door de charmante wijken van Brussel zoals Sint-Gorik, Zavel en Marollen. Hier vind je vintage winkels, kunstgalerijen en gezellige cafés.
 6. Geniet van het nachtleven: Brussel biedt een bruisend nachtleven met zijn bars, clubs en cafés. Ontspan en geniet van een Belgisch biertje in een van de vele etablissementen in de stad.

We hebben ook enkele aanbevolen accommodaties voor uw tweedaags verblijf in Brussel onderzocht:

Boek nu uw accommodatie en bereid u voor op een onvergetelijke ervaring tijdens uw twee dagen in Brussel!

Aarzel niet om mij om meer informatie of suggesties te vragen.

Voor een nog meer verrijkende ervaring kan je vooraf een gratis rondleiding door Brussel boeken bij onze partner Citivadis via de volgende link: ✨Gratis rondleiding door Brussel✨. Hierdoor kunt u vanaf de eerste uren van aankomst snel vertrouwd raken met de stad

Weekendprogramma in de Belgische hoofdstad

Vrijdag, 1e dag in Brussel

 • Uw aankomst in Brussel!

Aangezien u na aankomst in Brussel weinig tijd zult hebben, vooral als u landt op de luchthaven van Charleroi, die behoorlijk ver weg is, kan het op deze dag moeilijk zijn om musea te bezoeken. Hier zijn echter enkele nuttige artikelen om u te helpen de luchthaven Brussel-Zaventem te bereiken en u door de stad te verplaatsen:

Als u vrije tijd heeft, kunt u van de gelegenheid gebruik maken om de belangrijkste bezienswaardigheden van het stadscentrum van Brussel op loopafstand te verkennen.

Als je een paar uur voor de boeg hebt, zijn hier enkele ideeën voor je vrijdagmiddag/-avond

 • Verlies jezelf in het centrum in de Striproute

We hebben toegewijd een heel artikel over het stripboekparcours, een gratis activiteit niet te missen in het centrum van Brussel. Verdwaal in de buurt van het Justitiepaleis en de Grote Markt in Brussel om een ​​enorm fresco van mythische personages te vinden: Kuifje, Bobbie en Kapitein Haddock (Herge). Tot ziens in de volgende straten:

  • rue de l'Etuve, tussen rue du Chêne (Manneke Pis) en rue du Lombard. Gaston Lagaffe en Robbedoes de Franquin is daar ook te vinden.
  • rue de l'Ecuyer (tussen rue de la Fourche en rue des Fripiers).
  • Robbedoes bevindt zich vlakbij de lift van het Justitiepaleis in Brussel.
Brusselse striproute Justitiepaleis
Brusselse striproute
 • De Grote Markt in Brussel

Dit is waarschijnlijk de beste plaats om uw bezoek aan Brussel te beginnen. La Grote markt van Brussel is een van de meest populaire bezienswaardigheden van de stad miljoenen toeristen per jaar. Het is een historische en spectaculaire plek, met zijn gebouwen erin barokstijl en zijn pittoreske kerstmarkten. Wanneer u de Grote Markt bezoekt, kunt u door de geplaveide straten slenteren en de historische gebouwen bewonderen die langs het plein staan, waaronder het stadhuis en het Maison du Roi. U kunt ook ontspannen op een van de vele terrasjes die het plein omringen en de lokale culinaire specialiteiten proeven. De Grote Markt is een must-see voor elke reiziger die Brussel bezoekt en biedt een unieke culturele en toeristische ervaring.

Aarzel niet om het twee keer te zien! Een keer overdag en een keer 's nachts.

Eenmaal daar kunt u prachtige neoklassieke gebouwen bewonderen, zoals:

Als je nog tijd hebt, ga dan verder naar de Beurs van Brussel. Een neoclassicistisch gebouw.

Grote Markt in Brussel - Bezoek Brussel in 1 dag
Grote Markt in Brussel – Bezoek Brussel in 1 dag

 • Bierbars of op het dak

Als het nog geen etenstijd is, doe dat dan zeker een Belgisch biertje drinken in een typisch Brusselse kroeg. Als je geen fan bent van bier, overweeg dan happy hour in cocktailbars. Een van de mythische bars in Brussel is het Delirium Café, het maakt deel uit van onze pagina: de 10 beste activiteiten om te doen in Brussel.

Beer Delirium Café, een bar die je niet mag missen
Beer Delirium Café, een bar die je niet mag missen

 

  • Het is al etenstijd in Brussel

Er is één ding om te onthouden en dat weten alle Brusselaars (dit is slechts onze persoonlijke mening... het is aan jou om je eigen keuze te maken)... Rue des Bouchers is niet de eerste plaats waar we zouden gaan eten. Het heeft de connotatie van toeristenval. De menu's lijken veel op elkaar, met hét paradepaardje van Brussel: mosselen en frietjes. Er zijn echter tal van typisch Belgische gerechten te ontdekken, zoals:

We hebben verschillende pagina's over onze favoriete restaurants in Brussel:

Een goed Belgisch biertje zal je hoogstwaarschijnlijk helpen om snel in slaap te vallen. Zoals bijvoorbeeld de bekende 'Triple Karmeliet'

Mosselen eten met een Belgisch biertje (c) Foto door Alana Harris op Unsplash
Mosselen eten met een Belgisch biertje (c) Foto door Alana Harris op Unsplash

Zaterdag, tweede dag in Brussel: ontdekking van de stad te voet

Je echte ontdekking van Brussel begint op zaterdagochtend! De beste manier om de stad te verkennen is te voet. We hebben een reisroute opgesteld met de volgende plaatsen. Zie de routepagina Brussel in een dag voor wandeldetails. Het is een gratis manier om Brussel te bezoeken:

Als het regent of als je geen fan bent van wandelen, of als je niet veel tijd hebt... overweeg dan het alternatief voor een wandeltocht: 🚌 de hop on, hop off-bus.

Zondag, laatste dag in Brussel:

Voor zondag zijn er verschillende opties voor u beschikbaar. Dit zijn onze suggesties:

 

Het Atomium in Brussel (c) Foto Pierre Halleux
Het Atomium in Brussel (c) Foto Pierre Halleux

Wat te doen in Brussel als het regent? Geen zorgen, we schreven er een artikel over.
Boek voor uw avonden een show. Brussels staat vol met evenementen die vermeld staan ​​op onze agendapagina.
Atomium Brussel (c) Pierre Halleux

De 10 dingen die je niet moet vergeten in Brussel.

In Brussel gaat de tijd snel. Hier zijn enkele ideeën voor dingen die je op je takenlijst kunt zetten, zodat je niet met spijt naar huis gaat.

 1. eet wafels
 2. Proef frietjes in een typisch frietkraam
 3. Proef Belgische specialiteiten zoals American, Carbonades, Cuberdons etc…
 4. Zie de ongebruikelijke statussen (zoals de Maneken-Pis)
 5. Zie ongebruikelijke plaatsen
 6. Maak selfies
 7. Lego-ervaring
 8. Bezoek de kastelen in en buiten Brussel
 9. Identificeer alles wat gratis is in Brussel
 10. Gratis musea het hele jaar door

pierre

Nauwelijks een voet in de Belgische hoofdstad, Pierre "InsideBrussels.be" lanceert, is het idee eenvoudig: "Wat te doen? Waar gaan eten of drinken?". Ondernemer in hart en nieren, dit is niet zijn eerste project! Ver daar vandaan. Net als wijn, verbetert het project na verloop van tijd! Pierre aarzel niet om zijn favorieten en zijn beste adressen van restaurants in Brussel te delen die hij u met gesloten ogen kan aanbevelen.