De lekkerste typisch Brusselse recepten gemaakt met een Robot

De lekkerste typisch Brusselse recepten gemaakt met een Robot
Spruitjes (c) Unsplash sebastian-coman-photography

Bijgewerkt op 4 januari 2023 door pierre

Recepten uit Brussel gemaakt met een Robot

Dagelijks maakt het huishoudapparaat het leven gemakkelijker. Verschillende recepten worden dus gemaakt door de hand van een meester met robots van het merk KitchenAid en hun accessoires die het leven in de keuken gemakkelijker maken. We nodigen je uit om enkele klassieke Brusselse recepten te ontdekken die je kunt maken met de keukenhulp keukenmachine.

De twee recepten die we aanbieden zijn

1. Spruitjes met room

Spruitjes (c) Unsplash sebastian-coman-photography
Spruitjes (c) Unsplash sebastian-coman-photography

Ingrediënten

  • 800 g spruitjes
  • 250 ml room
  • 75g gerookt spek
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 snufje peper
  • 1 knijp zout

Voorbereiding

stap 1 

Pel de knoflookteentjes.

stap 2

Maak de spruitjes schoon met azijnwater en pel ze.

stap 3

Installeer de KitchenAid-klopper.

stap 4

Doe de spekreepjes en geplette knoflook met behulp van een knoflookpers in de mengkom van uw KitchenAid keukenmachine.

stap 5

Stel de timer in op 3 min, de temperatuur op 100°C en de mengsnelheid op 1.

stap 6

Vervang de klopper door de mixer.

stap 7

Voeg de soezen en crème fraîche toe aan de KitchenAid-kom.

stap 8

Installeer het spatdeksel.

stap 9

Stel de temperatuur in op 100°C, de timer op 20 min en de snelheid op mixen 3.

stap 10

Heet opdienen

 

Houd er rekening mee dat de kooktijd van de kool afhankelijk van hun grootte varieert, het kan zijn dat u deze iets moet variëren. Voor een lichter gerecht kunt u de spekreepjes vervangen door spek en lichte room gebruiken. Met dit klassieke recept uit Brussel verheug je je zowel op de tevreden gezichten van 4 gasten als op de smaken.

2. Recept voor Brusselse wafels

Brusselse Gauffres (c) Foto Pierre Halleux
Brusselse Gauffres (c) Foto Pierre Halleux

Ingrediënten

  • 12g verse gist
  • 100 g gesmolten boter
  • 250 ml heet mineraalwater
  • 260 ml warme melk
  • 300 g bloem
  • 1 knijp zout
  • 2 eieren

Voorbereiding

stap 1

Doe heet water en hete melk in de kom van de KitchenAid keukenmixer. Voeg je gist toe en bevestig de draadgarde aan de multifunctionele keukenmixer. Mix vervolgens op snelheid 3 tot het is opgelost. gist.

stap 2

Mix de eidooiers opnieuw op snelheid 3 tot een homogeen mengsel is verkregen.

stap 3

Voeg zout en bloem toe aan een tweede kom. Zet de snelheidsregelaar op 2 en mix je droge ingrediënten. Giet het mengsel op basis van melk langzaam in de robot.

stap 4

Voeg de gesmolten boter toe en mix een minuutje. Zet de snelheidsregelaar op 4 en mix gedurende 5 minuten tot een gladde massa.

stap 5

Klop de eiwitten op stand 7 in een andere kom tot er zachte pieken ontstaan.

stap 6

Zet de snelheidsregelhendel op 2. Voeg dan beetje bij beetje het beslag toe aan de eiwitten. Doe dit tot het beslag helemaal is opgenomen.

stap 7

Bedek je deeg met een theedoek en laat het 30 minuten rusten op kamertemperatuur.

stap 8

Verwarm de wafelmaker tot hoog. Giet 2 pollepels beslag in de wafelmaker en kook tot je gouden wafels hebt. 

stap 9

Serveer onmiddellijk

Merk ook op dat de ingrediënten van dit recept vreugde kunnen overbrengen aan 2 personen. 

Om opnieuw te ontdekken meer typische Belgische gerechten we hebben er ook een artikel over.

pierre

Nauwelijks een voet in de Belgische hoofdstad, Pierre lanceert "InsideBrussels.be", het idee is simpel: "Wat te doen? Waar gaan we eten of drinken?" Ondernemer in hart en nieren, dit is niet zijn eerste project! Verre van daar. Net als wijn wordt het project na verloop van tijd beter! Pierre aarzelt niet om zijn favorieten en zijn beste adressen van Brusselse restaurants te delen die hij u met gesloten ogen kan aanbevelen.