LEGO® tentoonstelling in Brussel: The Art of the Brick

LEGO® tentoonstelling in Brussel: The Art of the Brick
Lego Experience Grote Markt van Brussel

De LEGO tentoonstelling op de Grote Markt in Brussel

Als je doorgaat de Grote Markt in Brussel met uw kinderen mag u de tentoonstelling niet missen De kunst van de baksteen. Dit is het nieuwe LEGO® tentoonstelling in Brussel. LEGO "The Art of the Brick" is aanwezig in Brussel tot eind juni 2023 en blijft in de top van de meest populaire tentoonstellingen in de stad.

Wist je dat de maker ervan Nathan Sawaya gebruikte miljoenen LEGO-stenen om unieke en fascinerende sculpturen te maken. Je snapt het, deze ongelooflijk creatieve en vermakelijke LEGO-tentoonstelling! Op het programma staan ​​LEGO sculpturen geïnspireerd door de natuur, cultuur en geschiedenis!

Art of the Brick is de beroemdste tentoonstelling ter wereld. Brussel is niet zijn eerste bestemming. Ze heeft overal elders al een enorme hit gemaakt - vandaar haar verschijning op de must-see-lijst van CNN. Verspil geen tijd aan deze activiteit met uw kinderen. Omdat de tentoonstelling tijdelijk is. Om wachtrijen te voorkomen is het aan te raden om vooraf je tickets te reserveren.

🎫Koop hier je toegangsticket online

 

Als je naar de LEGO-tentoonstelling gaat, zou dit je ook moeten interesseren:

Wat is er te zien in de LEGO-tentoonstelling op de Grote Markt?

Giraf BAKSTEEN KUNST BRUSSEL
Een Giraffe gebouwd met Legostenen (c) Foto Pierre Halleux BRUSSEL

De collectie bevat werken van de kunstenaar Nathan Sawaya, een echte Lego-liefhebber. In totaal maar liefst 1 miljoen LEGO® steentjes die in totaal meer dan 70 kunstwerken vormen. Verwacht monumentale Lego-sculpturen te vinden. Vandaar de naam "The Art of Brick". Op het programma staan ​​sculpturen van dieren, fruit, karakters maar ook sculpturen van kunstenaars in LEGO:

 • Vincent van Gogh (De sterrennacht),
 • De Venus van Milo
 • Schreeuw van Edvard Munch.
Beroemd schilderij in LEGO bij ART DE LA BRIQUE in Brussel
Beroemd schilderij in LEGO BRICK ART (c) Foto Pierre Halleux BRUSSEL

Als je wilt zien hoe de LEGO-tentoonstelling speelt met kleur, licht en beweging om de personages perspectief en leven te geven, ga dan zeker een kijkje nemen.koop je toegangsticket online

Toegangskaarten voor de LEGO-tentoonstelling

Er zijn verschillende soorten inzendingen mogelijk voor The Art of the Brick in Brussel

Standaard invoer:

 • Gratis voor minder dan 4 jaar
 • Jeugd (4 t/m 17 jaar)
 • Volwassene (van 18 tot 64 jaar oud)
 • Senior (65+), student of persoon met beperkte mobiliteit
 • Familieticket (2 volwassenen + min. 2 jongeren)
 • Groepsticket (min. 10 personen)

VIP-ingang:

 • inclusief toegang tot de ervaring, skip-the-line toegang en een gratis poster

 

🎫Koop hier je toegangsbewijs online

Onze mening over de LEGO tentoonstelling?

We vonden leuk:

 • Oudere kinderen en kleinkinderen die door Brussel reizen, zullen vinden wat ze zoeken!
 • De sculpturen zijn indrukwekkend, in een ingetogen sfeer.
 • Te doen met familie of geliefden. Deze tentoonstelling is precies de juiste maat. Ideaal om te doen tijdens een bezoek aan het centrum van Brussel. Perfect als het regent want alles is overdekt.
 • Aan het eind een kinderzone waar kinderen kunnen spelen

Punten om te verbeteren:

 • Het is te warm binnen.
 • De verlichting is niet ideaal om de uitleg te lezen.

 

Adres en openingsuren van de tentoonstelling LEGO Grand-Place

Je vindt het museum aan het einde van de Grote Markt nabij de Starbucks. Het exacte adres is: Grote Markt, 5

Openingstijden zijn

 • Maandag, donderdag en vrijdag: 10 – 18 uur (laatste toegang om 17 uur)
 • Dinsdag en woensdag: gesloten
 • Zaterdag: 9 – 19 uur (laatste toegang om 18 uur)
 • Zondag: 9 – 18 uur (laatste toegang om 17 uur)

⏳ Trek een uur uit voor het bezoek.

♿ Gemakkelijke toegang voor mensen met beperkte mobiliteit en kinderwagens.

Waarschuwing – verwar de LEGO ART OF THE BRICK Expo niet met:

 

Meer informatie over het merk LEGO

Wil je meer weten over de geschiedenis van de LEGO-steen voordat je in Brussel de wereld van de LEGO-sculpturen induikt? Het is niet van gisteren…. De oorsprong ervan markeerde verschillende generaties van jong en oud. LEGO werd in 1932 uitgevonden door de Deen Ole Kirk Christiansen. Die laatste wilde een vernieuwend en duurzaam bouwspel voor kinderen aanbieden. Wist je dat het woord LEGO eigenlijk de samentrekking is van twee Deense woorden? " been goed wat betekent "speel goed".

De LEGO zoals je die nu kent, werd geboren in 1949, in de naoorlogse periode. Dit is waar de LEGO zijn verschijning maakte in ABS-plastic (degene die nog steeds wordt gebruikt). Sindsdien is LEGO uitgegroeid tot een emblematisch bedrijf in de populaire cultuur, met afgeleide producten, videogames en pretparken.

Conslusie

Deze expositie kun je zien als inspiratiebron voor je eigen LEGO creaties. U zult onder de indruk zijn van het nauwgezette en creatieve werk van de kunstenaar Nathan Sawaya. Aarzel niet om haar te volgen op haar Instagram-account... het heeft duizenden abonnees geïnspireerd om deze unieke tentoonstelling te komen ontdekken.

Tot slot, als je een passie hebt voor LEGO of gewoon nieuwsgierig bent om met je kinderen verrassende kunstwerken te ontdekken, mis dan deze tentoonstelling "The Art of the Brick" in Brussel niet.

pierre

Nauwelijks een voet in de Belgische hoofdstad, Pierre "InsideBrussels.be" lanceert, is het idee eenvoudig: "Wat te doen? Waar gaan eten of drinken?". Ondernemer in hart en nieren, dit is niet zijn eerste project! Ver daar vandaan. Net als wijn, verbetert het project na verloop van tijd! Pierre aarzel niet om zijn favorieten en zijn beste adressen van restaurants in Brussel te delen die hij u met gesloten ogen kan aanbevelen.