De kastelen in Brussel die je nog nooit hebt gezien

De kastelen in Brussel die je nog nooit hebt gezien
(c) aris.setya Kasteel van Brussel

De beste kastelen om te zien tijdens uw wandelingen in Brussel

Wacht niet tot 19 juli, kasteeldag, om er een te bezoeken. Als je dat dacht de enige middeleeuwse overblijfselen in Brussel zijn de Hallepoort, Je hebt ongelijk! Je zou niet genoeg hebben aan een dag om langs de kastelen in Brussel te gaan.

Ontdek de geschiedenis en grandeur van de kastelen tijdens uw wandelingen in Brussel. We hebben geselecteerd de beste kastelen in de regio. We nemen je mee op een boeiende reis door de tijd.

Misschien wist je het niet, maar hier in België vind je het grootste aantal kastelen per vierkante kilometer ? Hoewel de meeste privédomeinen zijn, moet u er rekening mee houden dat vele anderen hun deuren openen voor bezoekers. Ideaal voor geliefden of met kinderen in Brussel. Hier is onze kleine selectie hieronder voor een excursie die jong en oud zal bekoren.

Majestueus Kasteel van Laken, officiële residentie van de Belgische koninklijke familie, naar de prachtige tuinen van het kasteel van Gaasbeek, is elke site doordrenkt met charme en pracht. Verken de rijkelijk versierde kamers, bewonder indrukwekkende architectuur en wandel door de weelderige tuinen. Of je nu een geschiedenisfanaat bent, kunstliefhebbers of gewoon kijken een romantisch uitje, deze Brusselse kastelen beloven je momenten van verwondering en totale ontkoppeling.

Maak je klaar om in de fascinerende wereld van de aristocratie te duiken en geniet van de tijdloze schoonheid van deze architecturale pareltjes tijdens je wandelingen in Brussel.

(c) Fotoomslag aris.setya, Kasteel van Brussel

Voordat je verder gaat, als dit artikel je interesseert, vind je het misschien ook leuk

1. Kasteel Huizingen

Kasteel Huizingen (c) Pierre Halleux
Kasteel Huizingen (c) Pierre Halleux

Ken je het Provinciedomein HUIZINGEN nog niet, noteer het dan in je agenda. Je vindt er ook een prachtig kasteeleen buitenzwembad. De perfecte plek om in het weekend van gedachten te veranderen. Ook kun je daar met de kinderen dieren zien, net als in een dierentuin. Meer informatie hier

2. Het Chinese paviljoen

Chinees paviljoen in Brussel (c) Pierre Halleux
Chinees paviljoen in Brussel (c) Pierre Halleux

We hebben je er al over verteld dit paviljoen bevond zich voorheen in de buurt van LAEKEN. Mis het niet. Het is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

3. HALLE TOREN

 

Zie dit bericht op Instagram

 

U wordt gepubliceerd door Aris Setya (@aris.setya)

 

4. Château SOLVAY de la HULPE – ideaal voor uw picknick

Kasteel van Terhulpen (c) Pierre Halleux
Kasteel van Terhulpen (c) Pierre Halleux

Het was in 1893 dat Ernest Solvay, stichter van de firma "Solvay & Co", dit pand kocht. Hier vindt u noch wallen noch ophaalbruggen. Het gaat meer overeen kasteel rechtstreeks uit Kuifje, type Moulainsar, Solvay heeft dit pand daadwerkelijk verworven om te gebruiken als hun zomervakantiehuis. Het is aan de architect Victor Horta  dat hij de interieuropdracht van het Brusselse kasteel toevertrouwt. Aan de voorzijde is een terras ingericht. Ook wordt het park herontwikkeld en wordt het gebied uitgebreid. In 1920 bestond dit uit 490 hectare.

Toen hij stierf, werd het landgoed van Terhulpen gedeeld door zijn twee zonen en uiteindelijk opengesteld voor het publiek. Gratis toegang tot het landgoed, leuk voor uw picknicks en zomerwandelingen

Lees meer over het Château de la HULPE

5. Kasteel BEERSEL

Tenzij je een lezer bent van Bob en Onderbroek (“ De schat van Beersel "), heb je waarschijnlijk nog nooit gehoord van "Beersel": het is echter een Belgische gemeente gelegen aan de zuidelijke rand van Brussel. Deze is gelegen in het Vlaamse Gewest in de provincie Vlaams-Brabant. We zouden het "Verrassend veelzijdig" kunnen noemen.

Het Kasteel van Beersel is omgeven door slotgrachten en bestaat uit klassieke vestingwerken: diepe slotgrachten, een ophaalbrug, gekanteelde wallen en schietgaten. Zoals u zult hebben begrepen, was zijn rol destijds een voorpost voor de verdediging van Brussel.

Ook al dateert het uit de 15e eeuw, het is vrij goed bewaard gebleven. Het is namelijk een van de laatste voorbeelden van Belgische middeleeuwse militaire architectuur.

Ook natuurliefhebbers komen in Beersel aan hun trekken.
Meer info hier over de Kasteel van Beersel

 

Zie dit bericht op Instagram

 

Een openbare aankondiging door Dartagnans (@dartagnans)

6. Château MALOU in Brussel Sint-WoluwePierre

Op zoek naar een rustige en vredige plek? Het kasteel "Malou", een mooie residentie uit de 18e eeuw, kan u interesseren. Dit kasteel in Lodewijk XVI-stijl ging van hand tot hand over om uiteindelijk eigendom te worden van Jules Malou en in 1950 te worden verkocht aan de stad. Het park beslaat 32 m000.
Als je u gaat trouwen in Sint-Lambrechts-Woluwe, weet dat dit kasteel een trouwzaal herbergt.

 

Zie dit bericht op Instagram

 

U wordt gepubliceerd door Aris Setya (@aris.setya)

7. Château COLOMA in Sint-LeeuwPierre

Kasteel Coloma bevindt zich in Sint-LeeuwPierre. Dit kasteel dateert uit de XNUMXe eeuw. Vroeger was het een militaire citadel bestaande uit twee gebouwen en een slotgracht die gevoed werd door de Zuenbeek. Vervolgens is het getransformeerd tot een sympathiek landhuis geïnspireerd door symmetrie.

Het landgoed dankt zijn naam aan "Karel de Coloma", die door zijn huwelijk met barones Roose eigenaar van het kasteel werd.

Na de Tweede Wereldoorlog deed het kasteel tot 1982 dienst als internaat. Het park werd toen overgedragen aan het Vlaamse Gewest. Het was toen in 1984 dat de gemeente Sint-LeeuwPierre het verworven.

Met zijn prachtige watermassa, zijn park van 15 hectare en zijn renaissancestijl kan dit u alleen maar bekoren. Mis ook de rozentuin niet, die 3.000 soorten rozen van over de hele wereld samenbrengt. In totaal zijn er bijna 300.000 rozen te bewonderen.

Meer informatie over het COLOMNA-kasteel in de buurt van Brussel

 

Zie dit bericht op Instagram

 

U wordt gepubliceerd door Aris Setya (@aris.setya)

 

 

 

pierre

Nauwelijks een voet in de Belgische hoofdstad, Pierre "InsideBrussels.be" lanceert, is het idee eenvoudig: "Wat te doen? Waar gaan eten of drinken?". Ondernemer in hart en nieren, dit is niet zijn eerste project! Ver daar vandaan. Net als wijn, verbetert het project na verloop van tijd! Pierre aarzel niet om zijn favorieten en zijn beste adressen van restaurants in Brussel te delen die hij u met gesloten ogen kan aanbevelen.