Wat zijn de beste typische gerechten om te eten in Brussel?

Wat zijn de beste typische gerechten om te eten in Brussel?
American Fries, een Belgisch gerecht (c) Foto Pierre Halleux

Bijgewerkt op 7 december 2022 door pierre

De 7 traditionele gerechten en de beste soorten gerechten om te eten in Brussel

Afgezien van zijn majestueuze gebouwen en zijn magische plekken, er zijn enkele varianten van typisch Belgische gerechten om te eten in Brussel heel interessant. Euh ja! Deze beroemde gerechten die je nooit te horen krijgt, tenzij je ze zelf proeft en waardeert.
België fascineert met zijn gemengde cultuur en vooral met zijn bijzondere gastronomie. Zelfs Belgen houden van bier, ze bezitten ook een opmerkelijk culinair talent.
Onze top 7 soorten van typische maaltijden zal u toelaten om de diepe smaak in zijn gerechten te ontdekken. Waarom zou u uzelf niet verwennen en proef deze specialiteiten buiten in de zon.

7 beste soorten eten om te eten in Brussel: maak uw keuze

Als u komt voor uw vakantie, uw toeristische of zakenreis, ga dan niet weg zonder deze gerechten te hebben geproefd. Laten we ze daarvoor gaan ontdekken.

1. De Belgische tartine: de onbetwiste en geliefde lekkernij van de Brusselaars

Vraag een Belg vooral niet om op zijn leven te zweren. Als hij dat doet, zou het zeker bij de toast zijn.
Trouwens, tussen de verschillende gerechten die je in Brussel kunt eten, vindt toast een plaats bij uitstek in onze top 7.
Een toost bestaat een sneetje brood die royaal een aantal ingrediënten herbergt. Wat je erin stopt kaas, boter, … het belangrijkste is wanneer je ze eet dat telt.
De Brusselaars lunchen vaak. Soms vergezeld van een soep of niet, het is het ideale moment om het te eten. Echter, zelfs als het komt een beetje dichter bij een broodje, voegen de Belgen een indrukwekkend traditioneel tintje toe.

Je vindt het het vaakst in:

Je vindt het in de volgende snackbars en restaurants:

  • Tijd voor broodjes (Rue du Midi 73),
  • Charlotte haar toast (Restaurant Rue de Bailli),
  • HOUTSIPLOU, Rouppeplein 9, 1000 Brussel

 

Zie dit bericht op Instagram

 

Een post gedeeld door Heloise 🐹 (@heloise_pce)

2. Friet of mosselen en friet: de Brusselaars hebben het geheim

Dat de Fransen beweren de oorsprong van friet te zijn, in Brussel eet je het beste ter wereld.
Je zou kunnen zeggen dat we een beetje overdrijven. We zullen ! Het is precies het tegenovergestelde. Trouwens, Brusselse frietjes zijn niet alleen uniek, ze zijn legendarisch. Ze maken deel uit van de Brussels straatvoedsellandschap.
Daarom verdienen ze het om gevonden te worden in de top 7 soorten typische gerechten en maaltijden om te eten in Brussel.
In België en in het bijzonder in Brussel zijn de frituren een rommeltje in de wijken. Het is hier bijna een cultuur. In plaats van de Europeanen of de Amerikanen te imiteren, in Brussel, frietjes komen met saus en soms zelfs ingebracht typische gerechten zoals Belgische Mitrailette
Dit laatste stukje van de puzzel is een belangrijk detail voor Belgen. Om deze reden voegen de meeste frietzaken hun huisrecept toe om het verschil te markeren.
De lekkerste friet vind je bij:

  • Fritland (Snelrestaurant rue Henri Maus 49),
  • Café Georgette (Belgische Rue de la Fourchette),
  • Belgian Frites-Papy (Snelrestaurant in Rue de la Madeleine),
  • In het oude Brussel (Belge Sint-Bonifatiusstraat), enz.

Niet te missen om je friet te associëren met het beroemde Belgische machinegeweer

Brussels Fries (c) Mitchell Luo Unsplash
Brussels Fries (c) Mitchell Luo Unsplash

3. Stofé: het sublieme overwinnende Waalse dessert om te eten

In Brussel wordt niets aan het toeval overgelaten. Zelfs als elke familie minstens één dessertrecept heeft, de Zacht is legendarisch en komt uit Waver, iets buiten Brussel. Het is een van de diversiteit aan smaken die je in Brussel kunt ontdekken en die je in geen geval mag missen. Onthoud dit voor uw volgende vakantie.
Inderdaad, dit dessert komt uit het zuiden van België en heeft een hypnotiserende smaak.
Je vindt het bijvoorbeeld in Sint-Niklaas, België. Mis deze kans niet om de stofé een keer in Brussel te proeven.

4. Vlaamse Carbonnade: Het originele Belgische recept

Belgen zijn de beste consumenten van bière in de wereld. In Brussel ontbreekt het de wijken niet aan goede hoekjes waar je kan genieten van een goede fles. Het is echter een uitstekend idee om uw fles met carbonnade te vergezellen.
Bestaat voornamelijk uit vlees en uien, is ze haar verschuldigd oorsprong in het belgisch. Het is een van de gerechten die je in Brussel kunt eten en die niemand onverschillig kan laten. Ik raad deze specialiteit aan aan mensen die ervaring hebben met vlees- en biergerechten. Het is fascinerend.

Je zult het hier erg naar je zin hebben Brusselse restaurants gespecialiseerd in gerechten op basis van bier:

  • Restauratie (Belgische Lombardstraat);
  • Biercircus (BrasserieEnseignementstraat 57),
  • Het is goed Het is Belgisch (Belgische Rollebeekstraat 3),
  • Nieuw genoeg (Belgische Lombardstraat 25),
  • Lunchtuin Brussel (Restaurant Nieuwstraat 111), enz.
Carbonade met Belgisch Bier (c) Pierre Halleux
Carbonade met Belgisch Bier (c) Pierre Halleux

5. Mosselen en frietjes: een van de hartige specialiteiten in Brussel

In de lijst van onze top 7 soorten typische gerechten om te eten in Brussel kunnen we opnemen mosselen en frietjes.
Zoals hierboven al een beetje onderstreept, kennen en kennen de Belgen de ideale begeleider met frietjes: lzijn mosselen.
Het is zeker dat niet alle restaurants u dezelfde bijgerechten met mosselen zullen aanbieden. Probeer echter zonder enig besluit dit iconische Belgische gerecht. Met dit gerecht kom je 100% terug naar Brussel.

Vind dit gerecht in de volgende restaurants:

  • Chez Léon (Belgische Beenhouwersstraat 18),
  • Grimbergen Brussels Café (Brasserie Sint-Katelijneplein 22),
  • spruitjes (Restaurant Rue de Firenze 26),
  • Restaurant L'Ancien Brussel (Restaurant Rue des Foxes 32), enz.

 

Zie dit bericht op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Chez Leon 1893 (@chezleon1893)

6. Heerlijke Brusselse wafels: een Belgisch wonder

Hier bij Brussel, je vindt ze overal. Dit Belgische gerecht is een genot voor de Brusselaars. Krokant, wafels passen heel goed bij bijv. glace.
Zoet of zout, de consumptiewijze van deze wafels blijft evolueren. Ze behoren tot de Belgische gastronomie en cultuur. Bovendien is het onze trots.
Aangekomen in Brussel kun je jezelf trakteren en proef de lekkerste wafels in deze restaurants. Het gaat over :

Wafels & Wafels, Croquetlaan 1, 1000 Brussel
• Theesalon Wafels uit Brussel, Kruidenmarktstraat 113, 1000 Brussel
• Tea Room Brussels Waffles (Restaurant Rue du Marché Aux Herbes 113),
• Wafels uit Brussel - De koorddanser, Etuvestraat 42, 1000 Brussel

Gauffre in Brussel (c) Foto PIerre Halleux
Gauffre in Brussel (c) Foto PIerre Halleux

 

7. De wintergroente: Chicon Bruxellois

Verlaat Brussel niet zonder de "chicon" geproefd te hebben. Het is een wintergroente die in de grond groeit, a wortel. Het wordt bijvoorbeeld gegeten vergezeld van kaas, bijvoorbeeld in de typische " Gegratineerde Witlof“. Maar meestal zijn de Brusselaars gewend om het te gebruiken als specerij en als eenvoudige bijgerecht. Voor onze Franse vrienden is witlof heel eenvoudig andijvie. Lang geleden roosterden de Belgen cichoreiwortel om de smaak van koffie te herontdekken.
Het heeft een uitzonderlijke smaak. Liefhebbers van gastronomie mogen de kans niet missen om witloof te proeven.

In onderstaande restaurants kun je voor het eerst je witlof gegratineerde ervaring opdoen. Let op, deze wordt niet meegeleverd gebakken maar goede aardappelpuree! We hebben onder onze favorieten:

  • Thuis (Restaurant Schaarbeek, België), enz.
  • Het voorwendsel, Overwinningsstraat 225 Sint-Gillis, Brussel 1060 België
  • De Schievelavabo in Etterbeek, Waversesteenweg 344, 1040 Etterbeek

Witlof mogen we niet missen in onze lijst van culinaire specialiteiten in Brussel.
Nu je een idee hebt van de verschillende soorten voedsel die je in Brussel kunt eten, kun je ermee experimenteren. Je vraagt ​​waarschijnlijk om meer! Je hebt ook de mogelijkheid om te ontdekken restaurants met terras in Brussel. Probeer hier alle specialiteiten van deze stad!

8. Amerikaanse friet 

Rauw rundergehakt gemengd met een eigeel en kappertjes.

American Fries, een Belgisch gerecht (c) Foto Pierre Halleux
American Fries, een Belgisch gerecht (c) Foto Pierre Halleux

isaak k

Isaac is dé Brusselse specialist. Hij deelt met jou de leukste adresjes in de Belgische hoofdstad. Of het nu gaat om eten, wandelen of sporten... er zijn altijd meer dan één goede adresjes om met je te delen.