Wat is de beste saus voor Belgische frietjes?

Wat is de beste saus voor Belgische frietjes?
Beste saus voor Belgische frietjes

Bijgewerkt op 20 december 2021 door pierre

Wat is de beste Belgische saus bij frietjes?

Je houdt van friet en het is jouw routine om ze als een enkele maaltijd te eten. Je wilt echter het spel veranderen en upgraden naar een nog betere ervaring.

Zeg, heb je ooit deze heerlijke Belgische sauzen geproefd die alle Brusselaars kennen? Onthoud de smaak die naar voren komt en hun ultieme smaak om je te laten dromen. Nou, de truc zou zijn om de beste friet te begeleiden met de beste Belgische sauzen. Hiervoor bieden we je de lijst met de 5 beste Belgische sauzen voor bij je friet. Als je geen idee hebt waar je de sauzen kunt proeven, maak dan een wandeling langs de kant van de beste frituren in Brussel

Top 5 van de beste Belgische sauzen bij friet

We weten allemaal dat friet zonder saus gegeten kan worden. Als je echter experimenteert met het toevoegen ervan aan kwaliteitssauzen, is het een echte traktatie. Het maakt deel uit van de ervaring straatvoedsel in brussel. Hier is een lijst met keuzes om je friet te begeleiden en een geweldige tijd aan tafel te hebben.

1-   Augurken: Picalillisaus, perfect om van de goede smaak van friet te genieten

Een van de meest populaire recepten in Brussel zijn de augurken. Ze zijn vaak te vinden in een grotere diversiteit aan Belgische gerechten. De bereiding van deze saus brengt deze verschillende elementen samen:

  •  honing,
  • witte azijn,
  • de mosterd,
  • kurkuma,
  • gember,
  •  kruiden,
  • augurken,
  •  ui,
  • meel,
  • en suiker.

Het mengsel van al deze producten maakt het mogelijk om augurken te verkrijgen die niet verliezen. Deze verliezen nooit hun plaats in een toetje met friet.

2- Dallassaus: Ideaal om van je friet een waar genot te maken

De saus Dallas maakte zijn eerste glimp in de ijkshow Dikkenek. Het zal echter tien jaar na de uitzending van deze film zijn dat de saus voor het eerst in Brussel wordt bereid. Maar na een lange periode van onderzoek zijn deskundige koks erin geslaagd om het te adopteren. Dit, om vele gerechten zoals patat te begeleiden. Als je deze saus thuis wilt bereiden, zijn hier de elementen die je nodig hebt:

  • tomatenpuree,
  • peper,
  •  mosterd,
  • mayonaise,
  •  verse ui gevolgd door chilipoeder,
  •  rozemarijn,
  •  eieren,
  • en ketchupsaus.

Merk op dat het een beetje pittig is bij het eerste contact met de tong, maar de smaak is voortreffelijk wanneer het aan de friet wordt toegevoegd. We stellen je meteen gerust, het prikt niet zo erg als Indiaans eten! Daarom is het een van de beste Belgische sauzen bij huisgemaakte friet enz….

3- The Giant: overschrijd de grenzen van je keuken met deze fantastische smaak

Er zijn veel typisch Belgische televisiezenders die spreken over het onmiskenbaar wonderbaarlijke werk van de Quick on the Giant. Werk waarvoor Quick het geheim voor zichzelf houdt. Een reden waarom niemand anders dan Quick deze saus nauwkeurig kan bereiden. Sommige mensen zijn er echter in geslaagd om gesloten menu's te maken. Dus daarom heb je de Hamburger gemaakt van het arrangement van augurken, mayonaise, kappertjes en tomaten.

Met deze saus vinden je frietjes veel meer smaak.

4- De Kermessesaus: een puur Belgische saus

De Kermessesaus is sinds kort bekend dankzij de chef Pierre Wynants tijdens zijn tentoonstelling in de Foire du Midi. Deze heerlijke saus werd geboren op 14 mei 2018 en beïnvloedde de hele stad Brussel. Het komt inderdaad van een mengsel van mayonaise, augurksaus, kruiden en kurkuma.

Een set waarmee je dankzij de kruiden een verzuurde maar eerder zoete smaak krijgt. Als je deze saus met friet neemt, heb je de indruk zo veel te reizen dat de smaak magisch en uitzonderlijk is. Probeer het eens!

5- Ketchup: geniet van uitstekende Belgische menugerechten

Lange tijd hebben we ons alleen gericht op het feit dat de ketchupsaus van Amerikaanse oorsprong was. In werkelijkheid werd het eerst bereid in China, daarna in andere landen, totdat het in België verscheen.

De basisingrediënten van deze saus zijn tomaat, azijn, kruiden en suiker. Henry J. Heinz introduceerde het in 1876 op de Brusselse markt, van waaruit het voor het eerst op de markt werd gebracht. Sindsdien is het een onmisbaar element geworden om de smaak van friet optimaal te benutten.

Ketchup is een zeer populaire saus en wordt in veel gerechten gebruikt, zoals cocktailsaus en kippendijen. Het geheim van deze saus is om minder zout en suiker te gebruiken. Het zal dus nog steeds veel lekkerder zijn dan voorheen. In de meeste Belgische restaurants, deze saus is verkrijgbaar bij uw friet.

 

pierre

Nauwelijks een voet in de Belgische hoofdstad, Pierre lanceert "InsideBrussels.be", het idee is simpel: "Wat te doen? Waar gaan we eten of drinken?" Ondernemer in hart en nieren, dit is niet zijn eerste project! Verre van daar. Net als wijn wordt het project na verloop van tijd beter! Pierre aarzelt niet om zijn favorieten en zijn beste adressen van Brusselse restaurants te delen die hij u met gesloten ogen kan aanbevelen.