Vlaamse runderstoofpot

Vlaamse runderstoofpot
Cqrbonade Belge à lq beer (c) wikipedia Blauwe maan in haar ogen

Bijgewerkt op 7 december 2022 door pierre

Rundercarbonades: een typisch Belgisch gerecht met meerdere smaken

Na een week werken wil je uitgeven veel plezier met je familie of met vrienden. U wilt uzelf trakteren op een nieuw gerecht voor een betere eetervaring. Ook als je dat bent 1 dag in Brussel, het kan het gerecht zijn om te proeven. Als kind de beroemde Belgische bierstoofschotels ontdekken.

U kunt dan proeven van dit heerlijke gerecht dat bijna op de menukaart staat alle restaurants in Brussel. Raad eens ? Ja, het is Beef Carbonades. Het is een sappig gerecht en de ultieme smaak zal je doen dromen. Meer weten over dit typisch Belgische gerecht?

Lees dan dit artikel, waarin we u zullen leiden om het universum van Carbonades de Bœuf te ontdekken. En meer, de beste plaatsen waar je het heel snel kunt vinden.

Als je van Belgische gerechten houdt, probeer het dan ook eens

Ontdek de heerlijke Beef Carbonades gemaakt met Belgisch bier

Etymologisch komt het woord Carbonade van het Latijnse cabonis wat "steenkool" betekent gegeven aan een vleesgerecht gegrild op de kolen. Dit gerecht, dat nog steeds de Vlaamse carbonades wordt genoemd, komt veel voor in België en Noord-Frankrijk.

Vandaag de dag geprefereerd door de Brusselaars, is Carbonades de Bœuf een gerecht met een authentieke en aangename smaak. Het is gemaakt van rundvlees gestoofd met gesneden uien in een milde biersaus.

Bovendien kunt u met rundercarbonades uw eetlust stimuleren en u een onvergetelijke voldoening geven. Door rundercarbonades te consumeren, voorziet u uw lichaam van voldoende voedingsstoffen dankzij de voedingsbestanddelen.

Bovendien maak je dit heerlijke en smakelijke gerecht gemakkelijk dankzij de ingrediënten die in de volgende regel staan ​​vermeld.

Carbonade met Belgisch bier en puree (c) Pierre Halleux
Carbonade met Belgisch bier en puree (c) Pierre Halleux

De ingrediënten die nodig zijn om runderstoofvlees goed te bereiden

Onder deze specerijen heb je:

  • 1 kg rundvlees. Kiezen stukjes vlees bij lang koken zoals de klauwplaat, de onderste ribben of de flank;
  • 4 uien;
  • 1 teentje knoflook;
  • 3 plakjes van peperkoek zonder korst;
  • 2 laurierblaadjes;
  • 1 takje tijm;
  • 2 eetlepels mosterd ;
  • 2 eetlepels bloem;
  • 2 eetlepels bruine suiker;
  • 60 chloor van Bruin bier. Het is daarom het meest geschikt om smaak aan je gerecht te geven;
  • 40 gram boter;
  • Zout en peper uit de molen.

Daarom hebben we zojuist de specerijen vermeld die nodig zijn voor het succes van dit gerecht. Vervolgens laten we u zien hoe u de Beef Carbonades kunt bereiden.

Hoe rundercarbonades bereiden? 4 essentiële stappen

Als je dit gerecht in je dagelijkse leven wilt opnemen om je gerechten te variëren, is dat een goed idee. Om u te helpen het beter te doen, volgt u de onderstaande stappen voor een goede voorbereiding.

Stap 1

Voordat u met de voorbereiding begint, moet u ervoor zorgen dat alle elementen bij elkaar zijn. Snijd vervolgens het vlees in dikke stukken; pel de uien en knoflook en snipper ze. Kies ook een braadpan die u kunt gebruiken om voedsel te koken.

Stap 2


Steek het vuur aan en zet de braadpan met de boter erin. Voeg vervolgens de stukken vlees toe aan de pan om ze te laten bruinen. Als het vlees bruin is, haal je het uit de pan en voeg je de uien en knoflook toe om ze ook bruin te maken.

Leg de stukken vlees dan terug in de braadpan, giet het bier erover, voeg de tijm en laurier toe en breng op smaak met zout en peper.

Stap 3

Dek de pan af en kook op laag vuur gedurende 2 uur.

Stap 4

Maak minder dan 10 minuten voor het einde van de kooktijd het mengsel na toevoeging van de in blokjes gesneden peperkoek, bruine suiker en mosterd. En als de peperkoek eindelijk gesmolten is, is je gerecht klaar om je te vergezellen op je culinaire reis. Geniet van je typisch gerecht met friet of brood en je zult niet stoppen met likken aan je vingers.

U heeft zojuist Beef Carbonades, de ingrediënten en de verschillende bereidingsfasen ontdekt. Het resultaat zal echter niet gemakkelijk te verkrijgen zijn. Hiervoor geven we je de restaurants die dit heerlijke en bevredigende gerecht aanbieden. Het gerecht wordt gegeten met aardappelpuree of frites

Bezoek de restaurants waar u de Carbonades de Boeuf kunt vinden

  • 1. Bij Georgette: U vindt er goede smakelijke gerechten vergezeld van frietjes die tot de beste van de hoofdstad behoren. Geniet ook van een ruime keuze aan Belgische gerechten.
    • Adres: Vierkantstraat 37, 1000 Brussel
  • 2. De Clan van de Belgen: het is een plaats van sfeer, luxueus en aangenaam die u verwelkomt in een zeer vriendelijke sfeer waar u kunt genieten van een goede proeverij. Naast stoofvlees, zij zullen u ook andere lokale specialiteiten aanbieden.
    • Adres: Paixstraat 20, 1050 Brussel.
  • 3. Bij Volle Gas: Geniet van een assortiment van heerlijke gerechten aangeboden in een zachte en comfortabele muzikale sfeer. De representatieve inrichting van deze plek is zeer aantrekkelijk en bevorderlijk een diner met vrienden.
    • Adres: Pl. Fernand Cocq 21, 1050 Brussel
  • 4. Roy's kelder: Dit is de ideale plek om de beste gerechten van Carbonades de Bœuf te proeven. Je wordt meegesleept door de pracht van deze omgeving. Volg een rondleiding.

 

 

 

 

 

pierre

Nauwelijks een voet in de Belgische hoofdstad, Pierre lanceert "InsideBrussels.be", het idee is simpel: "Wat te doen? Waar gaan we eten of drinken?" Ondernemer in hart en nieren, dit is niet zijn eerste project! Verre van daar. Net als wijn wordt het project na verloop van tijd beter! Pierre aarzelt niet om zijn favorieten en zijn beste adressen van Brusselse restaurants te delen die hij u met gesloten ogen kan aanbevelen.