stoemp! Het typisch Belgische gerecht om te eten in een restaurant in Brussel

stoemp! Het typisch Belgische gerecht om te eten in een restaurant in Brussel
Deze foto van Le Corbeau is afkomstig van Tripadvisor

Bijgewerkt op 4 januari 2023 door pierre

Belgische Stoemp, een typisch Brussels gerecht

Er zijn nog een paar weken te gaan voordat we de lente ingaan. Hier is een uitstekende reden om een stampen! Als je niet weet waar we het over hebben, dit is een typisch belgisch gerecht en Brussel om te proeven tijdens uw verblijf in Brussel. Als je geen ideeën meer hebt, denk dan eens aan de kroketten aux crevettes, carbonaat et Belgische frietjes.

Vul in een goede Belgisch-Belgische brouwerij en aan tafel gaan zitten. Wees voorzichtig, dit gerecht wordt uitgesproken als "Stoump”… Anders loop je het risico misverstanden en algemene lachbuien te veroorzaken. U zult begrijpen, dit gerecht aan de oorsprong van de Vlaamse benaming, doorgestoempte patatjes. Het kan dus zijn dat je in Frankrijk al eens een soortgelijk gerecht hebt geproefd. Vergis je niet, de Belgische Stoemp wel veel subtieler dan aardappelpuree.

Als je haast hebt, overweeg dan ook de straatvoedsel. Brussel heeft genoeg om u te bekoren.

Wat is de Belgische Stoomp?

Dat is het, het is tijd om te genieten van een wortelstoemp. Verwacht geen geweldige gastronomie, voor de stoemp doen we dat wel eenvoudig, snel et We zullen! Het is ook een populair gerecht, boer, eenvoudig

Het gerecht bestaat uitaardappelpuree. Dit wordt vervolgens gemengd met een of meer groenten. Er zijn verschillende soorten stoempen. Het meest klassieke wezen wortel, uien en prei. Eventueel is er een alternatieve versie voor kool met tijm en laurierblad spek.

In typische Brusselse brasseries wordt Stoemp traditioneel vergezeld van boerenworsten. Beter van te voren checken, want sommige familievarianten vervangen het wel eens door paardenhaas… yum yum!


Deze foto van Le Corbeau is afkomstig van Tripadvisor

Hoe bereid je een “Brusselse Stoemp”? 

Als de Brusselse brasseries barstensvol zitten kan je het ook thuis doen, dit recept is echt heel makkelijk en niet duur. Het zal normaal gesproken zowel volwassenen als kinderen aanspreken.

Belgisch stoemp recept: 

    1. Om een ​​stoemp te bereiden, bak je gehakte uien in boter
    2. Voeg dan de aardappelen en in blokjes gesneden groenten toe
    3.  Stoof alles aan met een beetje water
    4. Druk de gekookte groenten met een stamper om de puree te verkrijgen
    5. Besprenkel alles met het kookvocht van de worstjes die je apart gekookt hebt.

Aan tafel, het is klaar! Pas op, het wordt erg heet gegeten.

Waar stoemp eten in Brussel?

In onze eerder geschreven artikelen vind je stoemp op de menukaart

pierre

Nauwelijks een voet in de Belgische hoofdstad, Pierre lanceert "InsideBrussels.be", het idee is simpel: "Wat te doen? Waar gaan we eten of drinken?" Ondernemer in hart en nieren, dit is niet zijn eerste project! Verre van daar. Net als wijn wordt het project na verloop van tijd beter! Pierre aarzelt niet om zijn favorieten en zijn beste adressen van Brusselse restaurants te delen die hij u met gesloten ogen kan aanbevelen.