Belgische couques: Cramique, Craquelin, Couque au beurre en Cougnou

Belgische couques: Cramique, Craquelin, Couque au beurre en Cougnou
Belgische Croissant Tom Paolini Unsplash

Bijgewerkt op 28 maart 2022 door pierre

De lekkerste couques en zoete Belgische specialiteiten om te proeven in Brussel

U bent een buitenlander of Brusselaar die uw dagelijks brood wil verbeteren en andere voedingsmiddelen wil toevoegen. Maar je wilt weten, tussen de veelheid aan producten van bakkerij die er zijn, waaruit u kunt kiezen en toevoegen aan uw culinaire ervaring!

Hiervoor ben je op zoek naar een lijst met de lekkerste couques en zoete Belgische specialiteiten om te proeven in Brussel. Zo ontdekt u in dit gedeelte van vetplanten en smakelijke taarten en andere Belgische zoete specialiteiten om van te genieteneen goed zoet ontbijt.

Ontdek Cramique, Craquelin, Couque au beurre, Cougnou: Heerlijke en verse producten voor een gezonde voeding

We hebben deze lijst samengesteld om u kennis te laten maken met deze totaal verschillende taarten en om zonder moeite te kunnen kiezen.

Cramique: Geniet van een betere koffiepauze dan je verdient

Nog steeds Kramek genoemd, de cramique is een smakelijk brood met een mooie zachte kruim gemaakt van rozijnen en een mooie gouden buitenkant. Dit gerecht is afkomstig uit België en Noord-Frankrijk. Het wordt vaak als ontbijt gegeten en vooral geserveerd met foie gras tijdens het kerstdiner.

Samengesteld uit een paar basisingrediënten zoals meel, suiker, zout, melk, boter en eieren, is de cramique een heerlijke brioche. De bereiding is eenvoudig zonder enige complexiteit. Een onvergetelijk plezier maken met uw gezin is de goede ervaring van keramiek.

Cracker: Zorgt voor een goede aanvoer van eiwitten naar het lichaam

De cracker is een rond broodje, krokant tot op het bot en smeltend in de mond. Het is een specialiteit waarvan het koken een weekfase in kokend water vereist voordat het in de oven wordt gebakken.

En dat is wat de cracker een concave vorm geeft en het resultaat van natuurlijk vakmanschap dat door de tijd heen blijft bestaan. Het is samengesteld uit eenvoudige ingrediënten die met grote zorg zijn geselecteerd: tarwemeel, hele eieren, magere melk, moutextract en bakpoeders.

Garandeer dankzij deze bestanddelen de eiwitbehoefte van uw lichaam door regelmatig de cracker te consumeren.

Couque au beurre: een aanstekelijk genot

Het is een Deens brood dat een beetje lijkt op Franse croissants. Hoewel de vorm een ​​beetje opvalt, is het inderdaad de typische Belgische boterkoek. De botercouque is speciaal vervaardigd voor de Wereldtentoonstelling in Brussel omstreeks 1910.

Na deze tentoonstelling kreeg het de naam "tentoonstelling" die algemeen bekend werd als "couques au beurre". Net als al onze producten wordt dit brood gemaakt handgemaakt met biologische ingrediënten.

Het is een sappige brioche die zoeter is dan een croissant en bevat rozijnen. De botercouque wordt door iedereen gegeten. Het bevordert ook een goede groei bij adolescenten en verbetert het geheugen en de concentratie.

Cougnou: Ideaal voor het bereiden van een goed ontbijt

Cougnou is een briochebrood met een zachte textuur en een aangename kruim. De bijzondere vorm van cougnou doet denken aan een brood in de vorm van een ingebakerde baby. Het recept komt uit België en Noord-Frankrijk.

De Cougnou verschijnt genoeg in bijna alle bakkerijen en patisserieën naarmate de eindejaarsfeesten naderen. Het is gemaakt met verschillende variaties van natuurlijke ingrediënten zoals suiker, rozijnen of chocoladeschilfers.

Het traditionele voordeel ligt binnen ieders bereik, het is gemakkelijk en snel thuis te maken. De Cougnou is de ideale brioche om te bereiden voor ontbijt of gastronomische hapjes rond Kerstmis en Sinterklaas.

Net als speculaas of marsepein is het de feestelijke gastronomie die uw dierbaren of uw gezin altijd zal bekoren.

Kortom, je hebt zojuist de leukste couques en Zoete Belgische specialiteiten om te proeven in Brussel. Zo kunt u dagelijks of tijdens uw verblijf in Brussel genieten van een betere gastronomische ervaring. Er zijn echter nog andere specialiteiten die hier niet genoemd zijn zoals:

 

pierre

Nauwelijks een voet in de Belgische hoofdstad, Pierre lanceert "InsideBrussels.be", het idee is simpel: "Wat te doen? Waar gaan we eten of drinken?" Ondernemer in hart en nieren, dit is niet zijn eerste project! Verre van daar. Net als wijn wordt het project na verloop van tijd beter! Pierre aarzelt niet om zijn favorieten en zijn beste adressen van Brusselse restaurants te delen die hij u met gesloten ogen kan aanbevelen.