Wat zijn de beste kwekerijen in België?

Wat zijn de beste kwekerijen in België?
Belgische kwekerij (c) foto unsplash Francesco Gallarotti

De lente is het uitgelezen moment om kennis te maken met de gezelligste kwekerijen van België. U vindt er een ruim aanbod aan bloemen, planten et struiken !

Het is tijd om voor je tuin te zorgen, voor je terras te zorgen en vooral om je favoriete soort te kiezen! Kom snel de lijst van kwekerijen in België ontdekken. Misschien lukt het je zelfs plant je kerstboom in je tuin!

Zei je "kwekerij"?

als de term "kwekerij" u niet bekend voorkomt, weet dan dat het overeenkomt met uw wenseen tuin vol bloemen, bomen et bomen fruitbomen. Het is dan ook op deze plek dat u een afspraak voor moet maken krijg advies van professionals om een ​​expertise over de tuin te krijgen en bloemen te kopen. Op het menu: fruitbomen, planten Vivaces, coniferen et sparren, bodems, diverse potten voor planten en nog veel meer! Daar zijn ze meestal in gespecialiseerd rozen en andere planten. Deze professionals hebben de vaardigheden tot uw beschikking om u te helpen bij de aanleg van uw tuin.

Top 7 plaatsen om de beste kwekerijen en tuinders in Brussel te vinden

Als het zondag is, is het mogelijk dat deze niet open zijn ga naar Brico als je dit weekend wilt werken.

We hebben deze selectie van de beste kwekerijlocaties speciaal gemaakt om aan uw meest gewenste behoeften te voldoen. Dus hier is de lijst:

  • 1. Ecosem (corroy le grand)

Ecosem is een teeltbedrijf van zaden en wilde planten van regionale oorsprong. Hun knowhow omvat ook de bouw en installatie van voorzieningen die gunstig zijn voor de biodiversiteit.

De site zal in 2021 veldbloemen eren. Dit is een kans om de eenjarige bloemen te vinden die ooit ons platteland verfraaiden. Aarzel niet om hun grote tuincentrum te bezoeken.

Adres: Rue du Laid Burniat 28, 1325 Chaumont-Gistoux, België

  • 2. Kwekerij Thyle (Court-Saint-Étienne)

Het kwekerijbeleid van Thyle blijft in 2021 ongewijzigd. Het bestaat er namelijk in om haar klanten een assortiment hortensia's aan te bieden. De kwekerij produceert al drie jaar vaste planten, waarmee eigenaren van hortensiaplanten hun planten kunnen verbeteren.

Tot slot is de website van de kwekerij een bezoekje waard. Er zijn regelmatig nieuwe foto's, nieuwe teksten en video's, waarmee klanten hun kennis kunnen verbeteren.

Adres: Rue de Nivelles 26, 1490 Court-St.-Etienne, België

  • 3. Filroses (orp-le-grand)

In Filroses zijn er meer dan 700 soorten bodembedekkers, struikrozen en klimrozen. De veredeling is gebaseerd op strikte principes van groeicomfort, bloeisucces en ziekteresistentie.

Adres: 1350 Jodoigne, België

  • 4. Le try kwekerij (céroux-mousty)

In deze productiekwekerij is er een ruim assortiment planten op voorraad. U vindt er van kleine bomen tot heesters, van vaste planten tot eenjarige planten. Op deze plek worden planten geselecteerd vanwege hun decoratieve kwaliteiten, maar ook vanwege hun winterhardheid. Iedereen zal vrijelijk alle volwassen soorten, eenvoudig of buitengewoon, kunnen ontdekken, van de kinderkamer tot de tuin van het arboretum.

Adres: Tuincentrum. Avenue Bon Air, 2, Waterloo, België

  • 5. Kwekerij Serge Wauthier (Court-Saint-Étienne)

Het begon allemaal met het creëren van een collectie die steeds meer mensen aantrok. Uiteindelijk werd het een kwekerij gespecialiseerd in de productie van bijna 400 soorten rododendrons en azalea's.

Ongeveer twintig geurende soorten, honderd botanische soorten en talloze Amerikaanse, Franse, Duitse en Engelse hybriden. Zo kun je de bloei over meerdere periodes van het jaar spreiden en lang genieten van deze prachtige bloemen.

Adres: Rue de Villers 36, 1490 Court-St.-Étienne, België

  • 6. Nancy-bloemen (orp-le-grand)

Onderin de kwekerij vindt u struiken, een ruime keuze aan esdoorns, meer dan 120 soorten clematis

Op de gevel staan ​​seizoensplanten, groenten voor verplanten en aromatische plantages. Het heeft ook een kas voor exotische planten. Ook heeft het een afdeling snijbloemen en bomen in bestelling.

Adres: Rue Solvay 13, 7160 Chapelle-lez-Herlaimont, België

  • 7. Saint-Michel-tuinen (glimes)

Voor wie op zoek is naar bijzondere planten, hier vindt u een indrukwekkende collectie. Er is Japanse acer, haagbeuk, eeuwenoude olijfbomen, leibomen, ginkgo.

Daarnaast worden kleinere planten niet vergeten. Inheems tuinieren is ook een specialiteit.

Adres: gevestigd in Jauchelette, België

 

 

pierre

Nauwelijks een voet in de Belgische hoofdstad, Pierre "InsideBrussels.be" lanceert, is het idee eenvoudig: "Wat te doen? Waar gaan eten of drinken?". Ondernemer in hart en nieren, dit is niet zijn eerste project! Ver daar vandaan. Net als wijn, verbetert het project na verloop van tijd! Pierre aarzel niet om zijn favorieten en zijn beste adressen van restaurants in Brussel te delen die hij u met gesloten ogen kan aanbevelen.