fbpx

De 4 beste plekken om biologische groenten en fruit te plukken in de buurt van Brussel?

De 4 beste plekken om biologische groenten en fruit te plukken in de buurt van Brussel?
Waar fruit plukken in de buurt van Brussel? (c) Foto door Mick Haupt op Unsplash

Bijgewerkt op 13 juni 2024 door pierre

Als je in Brussel woont, heb je waarschijnlijk niet het geluk om een ​​tuin te hebben. Als je een tuin hebt, heb je die misschien niet geen tijd om een ​​moestuin te beheren. Idem voor fruitbomen. Maar als de frisse lucht en het fruit je in een goed humeur brengen, waarom probeer je dan niet de plezier van plukken ? U wist het misschien niet, maar in de buurt van Brussel kunt u uw eigen fruit plukken: aardbeien, frambozen en vele anderen ! Heel vaak vindt de pluk plaats direct in deboerderij velden.

👨‍🌾✂️🌳Voordat u verder gaat, zou dit artikel u moeten interesseren: De beste kwekerijen voor uw tuin in de buurt van Brussel

Moeilijk om het beter te doen als het om versheid gaat. Je haalt de vrucht namelijk rechtstreeks van de boom. Ook ideaal voor de portemonnee. Wat de gezondheid betreft, is het een kans om wat frisse lucht te krijgen. Als je kinderen hebt, zullen ze het vooral op prijs stellen dit soort rit. Help ze ontdekken dat groenten en fruit seizoenen hebben. Het zal ook een gelegenheid zijn om groenten en fruit te ontdekken in een andere context dan de supermarkt. Hier geven we daarom de voorkeur aan het lokale.

Vind hieronder de beste plaatsen voor jou vinden in de natuur, Ontdek de geuren van de aarde, de geur van vers fruit. Wat is er, eenmaal thuis, lekkerder dan aardbeienjam te maken die vers geplukt is in Brussel?

Als je je afvraagt ​​waar je goedkoop lokaal seizoensfruit en -groente kunt eten, dan zijn hier de beste boerderijen, tuinen en plekken in de buurt van Brussel waar zelfbedieningsgroenten en -fruit groeien.

1. De voordelen van biologische groenten en fruit plukken:

Rechtstreeks van biologische boerderijen plukken heeft veel voordelen. U kunt genieten van verse producten van hoge kwaliteit, lokale boeren steunen en een positieve impact hebben op het milieu. Daarnaast is het een leuke en leerzame activiteit, ideaal voor gezinnen en natuurliefhebbers.

2. Criteria voor het selecteren van de beste picklocaties

We hebben de plaatsen die in dit artikel worden gepresenteerd zorgvuldig geselecteerd, rekening houdend met verschillende criteria. We hebben ervoor gezorgd dat ze biologisch gecertificeerd zijn, een grote verscheidenheid aan gewassen aanbieden, gemakkelijk bereikbaar zijn vanuit Brussel en een aangename en verrijkende ervaring bieden voor bezoekers.

3. De vier beste plekken om biologische groenten en fruit te plukken in de buurt van Brussel?

Als het gaat om gezond eten en het ondersteunen van de lokale landbouw, gaat er niets boven het plukken van biologische groenten en fruit rechtstreeks van de bron. In de buurt van Brussel vind je plekken die deze unieke ervaring bieden. In dit artikel laten we je kennismaken met de vier beste plekken waar je je eigen biologische groenten en fruit kunt plukken, terwijl je geniet van de schoonheid van de omringende natuur.

A. BioBees: de beste plek om aardbeien te plukken op 15 minuten van Brussel

Al in 1981 maakte Luc Pauwels zich zorgen om het milieu. Hij kiest dan voor de methode biologische landbouw. Samen met zijn vrouw Narrisa en hun medewerkers zetten zij zich elke dag met passie in om iets aan te bieden het beste van de natuur. Op het menu, in mei en juni is het aardbeienseizoen. Zowel in Ternat als in Dilbeek kan je heerlijke biologische aardbeien plukken. Het is pas bij 15 minuten van Brussel. Hier is een ideale kleine excursie met of zonder kinderen! Het plukken vindt plaats in een van onze tunnels of in de open lucht. Prijzen in 2020 waren € 8 per kilo aardbeien.

🔗Officiële website hier

📍 Kruisstraat 2B 1740 Ternat

B. De velden van de ketel: plukmanden met biologische groenten in Anderlecht

De Champ du Chaudron is goed meer dan alleen een plukplaats. Achter dit project gaat een plek schuil die een productiemodel biedt en lokale verwerking met verschillende activiteiten, geïntegreerd in een ecologisch en sociaal netwerk, om de veerkracht van het Brusselse voedselsysteem te vergroten. De "gecultiveerde" paal biedt gediversifieerde en biologische landbouwproductie.

Als u geïnteresseerd bent in BIO, hier is biologische restaurants in Brussel.

Ze bieden rechtstreekse verkoop aan in de vorm van groentemanden met abonnementen, af te halen ter plaatse of in een afleverpunt. Je vindt hun producten ook in de winkel: Made in Anderlecht en BeesCoop. U zult in staat zijn om te kopen hun manden met groenten in abonnement, maar ook individueel voor pre-order. Ook met een abonnement is het mogelijk oogst de vruchten door zelf te plukken.

Om je een idee te geven van de typische samenstelling van een grote mand (september, foto hierboven), vind je: Tomaten 1 kg - € 5, Bonen 400 g - € 3, Courgette 1,5 kg - € 3, Koolraap 600 g – € 1, Aubergine 800 g – € 3, Peterselie – € 1, Oregano – € 1,5, voor een totaalprijs van € 17,5, ofwel 4,5 kg.

  • 4 tot 5 groenten en een aromatisch kruid in de kleine mand.
    5 tot 7 groenten en een of twee aromatische kruiden in de normale mand.
  • U ontvangt elke week tegelijk met uw mandjes een e-mail met uitleg over wat er in uw mandje zit, recepten en nieuws uit het veld.

🔗Officiële site hier.

C. Fruit-Time in Anderlecht, rode vruchten maar ook bloemen plukken!

tussen de Juni et September, krenten, aardbeien, frambozen, bramen, kersen, zwarte bessen, bosbessen op je wachten... Afhankelijk van de seizoen, Er zal voor elk wat wils zijn.! Neem bij de ingang een schaaltje voor je klaar en vul het vervolgens met fruit. Prijsniveau, het is heel gemakkelijk, jij per gewicht betalen. Je hebt zelfs de mogelijkheid om te plukken bloemen.  Kijk voordat je erheen gaat op de site www.fruittime.be de schema's en het fruit dat je kunt plukken. De paden zijn gemakkelijk toegankelijk, ook geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit.

📍Adres: Appelboomstraat 465, 1070 Anderlecht

D. Les Délices de Pinchart: een geweldige plek voor aardbeien en seizoensproducten!

Wat een lange weg depuis deze lente 2005!  Caroline en David waren op zoek naar een aanvullende activiteit. Ze begonnen eenvoudig met 3 aardbeientunnels. Dankzij een kleine “kortstondige” winkel in een garage aan de Rue des Vergers, deden ze hun eerste verkopen. Al snel vroegen hun klanten om meer producten. Het assortiment wordt daarom uitgebreid met frambozen. Nog sneller werd de garage te smal! In 2011 zijn ze gestart met de bouw van een loods langs de rijksweg om zichtbaarheid te hebben.

Bent u vandaag op zoek naar 100% natuurlijke producten met een unieke smaak? Made in Pinchart biedt u een ambachtelijke productie. Op het menu ASPERGE GROEN (begin april – eind mei), AARDBEIEN (begin mei – half september), PADDESTOELEN van bruin en wit Parijs, cichorei DE PLEINE TERRE en nog veel meer! Ook bieden ze afgeleide producten zoals  jam, gelei, siropen, azijn, likeuren gemaakt van onze vruchten! Kortom, iets om de hebberigste te bekoren.

E. Tom's groenten

Het concept is geweldig, hoewel iets verder van Brussel, voegen we het toe, als je daar woont waar je langs moet komen om naar je werk te gaan!
Wil jij meedoen aan deze nieuwe mode en ecologisch bewustzijn van lokaal consumeren, biologisch en eten in het seizoen? Voorkom dat uw groenten duizenden kilometers moeten afleggen. Het begint allemaal met initiatieven zoals Tom's! Het principe werkt per abonnement om hen een inkomen en productie te garanderen.

De prijs ? 9 euro/volwassene/week en de abonnementsperiode beslaat 32 weken, 65 verschillende groenten die je 7 dagen per week en desnoods meerdere keren per week kunt komen oogsten. Een volwassene betaalt voor de periode van 7 weken in totaal € 32 incl. BTW (Kinderen betalen naar leeftijd)

Concreet:

  • Elke week wordt er een e-mail gestuurd met uitleg over de oogstbare groenten om je andere boodschappen te plannen.
  • Een directe toegang tot de moestuin (route d'Ottignies 9d, 1380 Lasne) 7 dagen per week.
  • Een paneel herinnert u aan degroenten aanwezig  (een vlag geeft aan dat het gewas klaar is en een bord legt uit hoe het geoogst moet worden)
  • Oogst de groenten u wilt in de juiste hoeveelheden voor uw huishouden.

📍 Route d'Ottignies 9 1380 Lasne-Chapelle-St-Lambert

🔗 Officiële website

4. Tips om het meeste uit het plukken te halen

Om het meeste uit uw plukervaring te halen, raden we u aan om uzelf te informeren over de oogstperiodes, herbruikbare manden of tassen mee te nemen, comfortabele kleding te dragen en de regels en instructies van de bezochte plaatsen te respecteren. Neem de kinderen mee, ze zullen het geweldig vinden!

🧒🧒Hier zijn de activiteiten die te doen zijn met kinderen in Brussel

5. Conclusie

Biologische groenten en fruit plukken in de buurt van Brussel is een verrijkende ervaring voor zowel je smaakpapillen als je geest. Door de lokale landbouw te ondersteunen en de versheid van producten rechtstreeks van de boerderij te ontdekken, draagt ​​u bij aan uw welzijn en het behoud van het milieu. Aarzel dus niet om een ​​bezoek te plannen aan een van deze vier prachtige plekken en geniet van deze unieke ervaring in harmonie met de natuur.

 

pierre

Nauwelijks een voet in de Belgische hoofdstad, Pierre lanceert "InsideBrussels.be", het idee is simpel: "Wat te doen? Waar gaan we eten of drinken?" Ondernemer in hart en nieren, dit is niet zijn eerste project! Verre van daar. Net als wijn wordt het project na verloop van tijd beter! Pierre aarzelt niet om zijn favorieten en zijn beste adressen van Brusselse restaurants te delen die hij u met gesloten ogen kan aanbevelen.