Michelinsterrenrestaurants in Brussel 2016

Michelinsterrenrestaurants in Brussel 2016
Restaurant met Michelinster in de Michelingids 2016 in Brussel

Bijgewerkt op 20 maart 2016 door pierre

Michelinsterrenrestaurants in Brussel 2016

Met een maand vertraging (vanwege de aanslagen in Parijs) de 60e editie van de Michelingids maakte uiteindelijk de resultaten bekend in Gent op Flanders Expo. Zoals elk jaar is het natuurlijk de aankondiging van de nieuwe sterren in Brussel door de internationale directeur van de Michelingids, het meest verwachte moment.

“De villa in de lucht” van Alexandre Dionisio – ex-Topchef – wint de zijne tweede Michelinster en betreedt de kleine besloten kring van Brusselse restaurants met twee sterren uit de Michelingids 2016.

het restaurant Alexandre die zijn ster had verloren met het vertrek van zijn leider, is er nu aan teruggegeven. Isabelle Arpin, zeer toegejuicht, lijkt het establishment te hebben overgenomen.

1-sterrenrestaurants Michelin Gids Brussel 2016

"Alexander"
"Senza Nome"
"De zwarte truffel"
“Villa Lotharingen”
"WJ"
"Vrede" (Anderlecht)
"De wereld is klein"
“Bruneau (“Ganshoren”)
"San Daniele" ("Ganshoren")
“Kamo” (Elsene)
“De Passage” (Ukkel)
“De Zwarte Duif” (Ukkel)
“Da Mimmo” (Sint-Lambrechts-Wolluwe)

2-sterrenrestaurants Michelin Gids Brussel 2016

"Bon-Bon" (Brussel)
“Het boschalet” (Brussel)
“Als thuis” (Brussel)
“Zeegrill Yves Mattagne” (Brussel)
“De villa in de lucht” (Brussel)

3-sterrenrestaurants Michelin Gids Brussel 2016

Helaas zullen er in 3 geen restaurants met 2016 Michelin-sterren zijn in Brussel.
Grote fijnproevers kunnen altijd terugvallen op de Belgische driesterren Michelin 2016 restaurants. Namelijk: “Hertog Jan” (Zeldegem), “Hof van Cleve” (Kruishoutem), De magie van Goossens werkt nog steeds evenals het restaurant “De Karmeliet” (Brugge)

pierre

Nauwelijks een voet in de Belgische hoofdstad, Pierre lanceert "InsideBrussels.be", het idee is simpel: "Wat te doen? Waar gaan we eten of drinken?" Ondernemer in hart en nieren, dit is niet zijn eerste project! Verre van daar. Net als wijn wordt het project na verloop van tijd beter! Pierre aarzelt niet om zijn favorieten en zijn beste adressen van Brusselse restaurants te delen die hij u met gesloten ogen kan aanbevelen.

Laat een reactie achter