Waar koop je lekker brood in Brussel? De 5 beste bakkerijen

Waar koop je lekker brood in Brussel? De 5 beste bakkerijen
Beste bakkerijen in Brussel (c) Unsplash Angelo Pantazis

Bijgewerkt op 11 december 2021 door pierre

De beste bakkerijen om brood te kopen in Brussel

Bent u toerist of inwoner? Op zoek naar het juiste adres waar te vinden goed brood in brussel? Dus welkom, hier geven we je de lijst met de beste bakkerijen om brood te kopen in Brussel.

Van het brood tot de korst, deze bakkerijen zijn ongeëvenaard voor het maken van uitzonderlijk brood van goede kwaliteit. Je kunt alleen worden overwonnen door de pure wonderen te proeven die deze bieden meesterbakkers en kunstenaars.

We hebben deze bakkerijen voor je opgegraven, die binnenkort tot je favoriete plekjes hier in Brussel zullen behoren. Laten we, zonder nog meer tijd te verspillen, 5 van de beste bakkerijen ontdekken om brood te kopen in Brussel.

1- La fleur du pain: de ideale plek om een ​​heerlijk ambachtelijk brood te proeven

Zeggen dat Laurent een passie heeft voor brood is een understatement. Deze bakker heeft heel Frankrijk afgereisd om alle traditionele technieken te leren.

Daardoor is zijn bakkerij misschien wel een van de beste plekken in Brussel om heerlijk brood te kopen. Het was inderdaad in 1995 dat de Fransman naar België ging waar hij La Fleur du Pain opende. Kom bijten in een krokant stokbrood en een chocolade brioche to die for. Uw bakkerij is geopend van maandag tot en met zaterdag van 10 tot 19 uur en zondag van 7 tot 16 uur. Het bevindt zich Eugène Flageyplein 24 – 1050 Brussel

Dit is het adres voor de zondagochtend, waar je een stokbrood kunt halen na een wandeling langs de kraampjes van de Flagey-markt. De rij begint bij de ingang van de bakkerij, maar geen paniek, die is vrij snel voorbij.

Het is niet verwonderlijk, het is nog steeds een van de beste bakkerijen om brood te kopen in Brussel. Het is niet ongebruikelijk dat klanten twee krokante baguettes nemen en er een paar chouquettes en een lekker koekje bij doen.

Ondanks zijn goede reputatie is La Fleur du Pain niet de enige goede bakkerij in Brussel.

2- Het is zo goed: biedt een specialiteit die je nergens anders vindt

Niets is unieker dan deze bakkerij, sinds september 2018 gevestigd in Molenbeek, aan de rand van het kanaal (Quai des Charbonnages, 46).

C'est si Bon is een van de bakkerijen met het lekkerste brood in Brussel. Hier vallen knapperige en zachte Franse specialiteiten en compactere Duitse producten op.

De eigenaar, Christian Pelej, is opgeleid in Parijs en Duitsland. Hij combineerde de verfijnde cultuur van de Franse keuken met de onnavolgbare smaak van Duits volkorenbrood.

Kom en ontdek de authenticiteit van zijn adembenemende baguettes en verwen uw smaakpapillen. Christian werkte vijf jaar in het atelier in Anderlecht, voordat hij zijn eigen bakkerij opende. Er moet ook vermeld worden dat er nog een outlet is in Anderlecht.

De bakkerij staat in Brussel bekend om de kwaliteit van haar producten. Er is altijd een selectie van Franse en Duitse gebakjes beschikbaar. Bovendien is het al een van de essentiële plekken van de hoofdstad geworden.

En als we het hebben over plekken die je gezien moet hebben, mogen we zeker de Renard Bakery niet vergeten. Het is ook een van de beste bakkerijen om brood te kopen in Brussel.

3- Bakkerij Renard: ontdek een echt natuurlijk stokbrood in Elsene

We hebben deze charmante plek te danken aan Sophie en Laurent, de eigenaars. Het is een niet te missen adres, met een menu dat even traditioneel als eigentijds is. Ondanks het vleugje moderniteit dat ze hebben gebracht, zijn het inderdaad al 32 jaar dezelfde recepten.

Bij Renard Bakery wordt het brood met alle zorg van de wereld gemaakt. Deze manier vind je nergens anders. In deze bakkerij heb je de kans om een ​​echt naturel stokbrood te eten met water, meel en zuurdesem, heel simpel! Bovendien wordt zijn brood met een lichte en smeuïge kruim zeer gewaardeerd in zijn buurt.

En hoewel deze bakkerij gespecialiseerd is in brood, kun je hier ook heerlijk gebak proeven. Van de éclair tot de chocolade-pralinetaart, je zult smullen. Aarzel niet om een ​​kijkje te nemen, u zult niet teleurgesteld zijn. Ja, wij bieden u niet alleen kwaliteitsbrood, maar ook heerlijk gebak.

Met deze veelzijdigheid is Renard Bakery zeker de beste bakkerij om brood te kopen in Brussel. Het is gelegen Fernand Cocqplein 3, 1050 Elsene. Bovendien is het elke dag behalve dinsdag geopend van 7 uur tot 19 uur en op zondag van 7 uur tot 14 uur.

 

Zie dit bericht op Instagram

 

Een bericht gedeeld door RENARDBAKERY (@renardbakery)

4- Boulengier: geniet van goed ambachtelijk brood in Sint-Gillis

Verlies uw toekomstige favoriete plekken niet uit het oog! Dit is bakkerij Boulengier. Het bevindt zich op Sint-Gillis (Jean Volderslaan 11), op enkele meters van het station van Halpoort. U zult genieten van de prachtige baguettes en gesneden broden, bereid met zuurdesem en biologisch meel.

Dit is een van de beste bakkerijen in Brussel om uitzonderlijk brood te kopen, met minder industriële methodes! Het is inderdaad een ambachtelijke bakkerij gemaakt door Marc en Christopher, gepassioneerd door culinaire kunsten. Met hun derde partner, Mathieu, een Franse ambachtelijke bakker, bieden ze baguettes en broden op traditionele wijze aan.

Dit terwijl het combineren van voorouderlijke waarden en moderne technieken. En zelfgemaakt, met hoogwaardige ingrediënten, faalt nooit. Daarnaast is de sfeer gemoedelijk en warm. Boulengier is echter niet zoals alle bakkerijen. Want naast de nogal bijzondere naam kun je jezelf hier ook trakteren op lekkere verse en huisgemaakte broodjes. Ze bieden ook heerlijke croissants en koekjes.

En als kers op de taart is de bakkerij open tot 19 uur! "Door de codes te breken, hebben we een bedrijf en een filosofie gecreëerd die gebaseerd zijn op ambachtelijke productie met respect voor de voorouderlijke knowhow en het combineren van precies de juiste hoeveelheid moderne hulpmiddelen zodat de nachtrust van de bakker iets langer is. . We werken met een gamma traditionele Franse producten waarin we Belgische producten hebben geïntegreerd...

De meelsoorten van Franse oorsprong die we selecteren zijn 100% natuurlijk, van biologische landbouw en zonder toevoegingen of verbeteraars”, leggen Marc en Christopher uit. Die laatsten hebben veel geluk want hun bakkerij geniet een ongeëvenaard succes in Sint-Gillis.

 

Zie dit bericht op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Boulengier (@monboulengier)

5- Agribio: hier ontdek je de top van de top “biologisch brood”

Als u authentiek, biologisch en natuurlijk brood wilt, dan is Agribio de Brusselse bakkerij voor u. Het is gelegen op Waversesteenweg 1080, 1160 Oudergem. Allereerst zijn de granen afkomstig van de coöperatie AgriBio, ondergaan strenge controles en zijn gegarandeerd zonder toevoegingen.

Het brood wordt vervolgens in ons atelier gebakken door bekwame ambachtslieden. Ten slotte wordt het brood verscheept naar biologische winkels in het hele land. Dit is een van de beste bakkerijen in Brussel waar je echt biologisch brood eet.

Biologische producten van de fabriek tot de oven Deze regel is essentieel. Deze bakkerijworkshop is onderdeel van de biologische boerderijwinkel.

Uit de oven komen baguettes, broden, gebak (spelt), aardappelen en focaccia. Weet dat al het gebruikte meel op traditionele wijze wordt geproduceerd zonder toevoegingen (gemalen in een molen in pierre).

Het is een samenhangend concept van begin tot eind, we hebben heerlijk brood gemaakt. Het heeft niets te benijden aan de concurrentie en wordt verkocht in alle winkels in Brussel

 

Zie dit bericht op Instagram

 

Een post gedeeld door 🌾 AGRIBIO 🌾 (@agribio.be)

 

Ga voor fijnproevers verder, 

 

pierre

Nauwelijks een voet in de Belgische hoofdstad, Pierre lanceert "InsideBrussels.be", het idee is simpel: "Wat te doen? Waar gaan we eten of drinken?" Ondernemer in hart en nieren, dit is niet zijn eerste project! Verre van daar. Net als wijn wordt het project na verloop van tijd beter! Pierre aarzelt niet om zijn favorieten en zijn beste adressen van Brusselse restaurants te delen die hij u met gesloten ogen kan aanbevelen.