Onze beste plekken om verse pasta te eten in Brussel

Onze beste plekken om verse pasta te eten in Brussel
Verse pasta in Patés van Sint-Bonifatius

Bijgewerkt op 6 maart 2019 door pierre

Onze top 5 restaurants om verse pasta te eten in Brussel

Wie de Italiaanse keuken zegt, zegt pizza, antipasti en schnitzels en aperol-spritz ! Voor het schrijven van dit artikel hebben we ons altijd beperkt tot Italiaanse restaurants die “verse pasta” maken.

Met "verse pasta" bedoelen we degenen die bloem en water mengen om zelf de tortellini te vormen, volgens het recept van een Italiaanse mama. Kortom, degenen die van pasta een culinaire kunst maken.

1. Le Casse-croute: verse pasta vlakbij de UGC Toison d'or

Verse pasta in Brussel (Casse-Croute)
Verse pasta in Brussel (Casse-Croute)

We waren op zoek naar een restaurant om te eten voordat we naar de UGC Toison d'or-bioscoop gingen. Als we het steegje aflopen, zien we een restaurant dat schittert in de nacht "de snack". Na raadpleging van het opschrift op de etalage " Verse en zelfgemaakte pasta » we besloten de deur open te duwen. Topwaarde voor uw geld. Onze keuze is Pasta Mongole en Pasta Trio. Een genot! Ideaal voor de bioscoop, het is snel genoeg klaar. Het Italiaanse restaurant Le Casse-Croûte bevindt zich op Pépinstraat 22, 1000 Brussel. Maandag tot vrijdag, van 12u tot 14u30 en dan van 18u30 tot 22u30, maar ook op zaterdagavond, van 18u30 tot 22u30! Let op: zondag gesloten.

 

 

2. Verse pasta bij Patty Pates Place Saint-Boniface

Verse pasta in Patés van Sint-Bonifatius
Verse pasta in Patés van Sint-Bonifatius

De Patty Pates verbergt zich op een steenworp afstand van de Place de St-Boniface. We vertrouwen het uiterlijk niet. Achter dit kleine restaurant staat de tempel van vers deeg. De menukaart is indrukwekkend! Er is een berg saussoorten om je verse pasta te begeleiden. U kunt best 30 minuten de tijd nemen om de saus te kiezen die bij u past. Uitgelicht: tagliatelle en cannelloni. Kom vroeg of reserveer.

pierre

Nauwelijks een voet in de Belgische hoofdstad, Pierre lanceert "InsideBrussels.be", het idee is simpel: "Wat te doen? Waar gaan we eten of drinken?" Ondernemer in hart en nieren, dit is niet zijn eerste project! Verre van daar. Net als wijn wordt het project na verloop van tijd beter! Pierre aarzelt niet om zijn favorieten en zijn beste adressen van Brusselse restaurants te delen die hij u met gesloten ogen kan aanbevelen.

Laat een reactie achter