De beste boeken van Pierre Marcolini, de Belgische chocolatier
Bijgewerkt op 7 januari 2023 door pierre
De beste boeken van Pierre Marcolini, de Belgische chocolatier
Onmogelijk waar je nog nooit van hebt gehoord " Pierre Marcolini". Vandaag geworden een van de grootste namen in wereld chocoladefabriek. Zo bekend dat zijn chocolaatjes een rage zijn in Japan. inheemse Italiaan, Belg van geboorte, koos op 14-jarige leeftijd zijn pad. Niet voor niets dat hij vandaag ook wereldkampioen patisserie is.
Marcolini is perfectionist, gà © nà © ous et beschikbaar. Het maakt deel uit vaneen van de weinige chocolatiers die met de boon werkt. Zijn beste cacaowijnen worden door hem uit de hele wereld geselecteerd. Marcolini schuift ook het ethische aspect naar voren. Alle bonen zijn afkomstig van 5 unieke producenten in de wereld. Via een charter ondertekend met Maison Marcolini komen ze overeen om 3 criteria te respecteren ethisch van fundamenteel belang voor het behoud van de planeet en de mensen. Vandaag staat Marcolini aan het hoofd van meer dan 30 boetieks, op verschillende continenten. We hebben hieronder gekozen zijn beste chocoladewerken.
Voordat we verder gaan, ben je misschien ook geïnteresseerd in dit:
- Chocoladebeurs 2020 in Brussel
- Al onze artikelen over chocolade
- De favoriete plekjes van foodies in Brussel
- Le NEHAUS Outlet store in Brussel, goedkope chocolaatjes!
1. “Het beste van Pierre marcolini »
Als u op zoek bent naar de " beste van het beste "Om Pierre Marcolini. Kies voor de “Best Of Pierre Marcolini". Ontdek binnenin de 10 grootste lekkernijen van deze eerder avant-gardistische patissier-chocolatier. Met behulp van illustraties leer je stap voor stap alle technieken onder de knie en realiseer je zijn kenmerkende recepten. In dit boek een 100% Marcolini-collectie die het werk van chocolade in al zijn vormen opneemt (ganache, biscuit, room, mousse, enz.). U leert bijvoorbeeld hoe u het sublieme kunt bereiken " Vlucht opnieuw bezocht "of zelfs zijn elegante" Millefeuille Yuzu en sesamzaad praliné“... een chocolademoordenaar. Betreed het spannende universum en chocola de Pierre Marcolini. Kortom, hele goede recepten. Een genot! Ontdek het boek hier
2. Belgische chocolade : Generatie Bean to Bar door Pierre Marcolini
Hier is een boek dat kan worden omschreven alsNaslagwerk over de wereld van chocolade. Ontdek 13 portretten van jonge Belgische chocolatiers. In dit boek, Pierre Marcolini en Michel Verlinden eren de kunst van het maken van chocolade. Ontdek hun knowhow, specialiteit en techniek op de pagina's. Als kers op de taart leest elk van de 13 chocolatiers je hun 3 favoriete recepten voor, hartig of zoet. Ontdek het boek hier
3. Het juiste adres door Marcolini en Sepul
Hier is een goed boek dat elke goedaardige Brusselaar niet mag missen. Voor dit boek Pierre Marcolini en René Sépul hebben hun krachten gebundeld. Binnen, een mooi portret van Brussel…. Als een verhaal van vrienden, liefhebbers van lekker eten, die met plezier hun kleine geheime adresjes delen. Kortom, een nogal gastronomisch Brussel gezien door Pierre geboren worden. Op het programma staan hun beste adresjes, goede restaurants, hun favoriete bistro's en gespecialiseerde kruidenierszaken. Je vindt er zelfs enkele 100% Belgische recepten. Een nieuw soort gastronomische gids die u niet mag missen. Ontdek het boek hier