Ken je de Belgische biologische gin: Cala Kumquat?

Ken je de Belgische biologische gin: Cala Kumquat?
cala Kumcuat beste Belgische biologische gin

Bijgewerkt op 17 januari 2021 door pierre

Ken jij de Kumquat?

Cala kumquats de Belgische biologische en artisanale gin
Cala kumquats de Belgische biologische en artisanale gin

Als de wereld van tuinbouw en koken niet je favoriete vakgebieden zijn, is het onwaarschijnlijk dat je al van de kumquatAchter deze naam gaat de kleinste citrusvrucht schuil, afkomstig uit Azië. Als je al met je tanden in deze vrucht hebt gebeten, wordt hij met de schil gegeten, dus hij zal waarschijnlijk een lichtzure smaak in je mond hebben achtergelaten.
De Kumquat liet Thierry Verhoeven echter niet onverschillig. Het was in 2000, in de werkplaatsen van Brusselse chocolatier Laurent Gerbaud dat hij voor het eerst met chocolade bedekte kumquats proeft. Later, toen Françoise Heidebroek (een boomverzorger op een biologisch familielandgoed die met passie kumquats kweekt in Andalusië) de Kumquats voor de tweede keer aan Thierry Verhoeven overhandigt, deze laatste had een heerlijke onthulling. Deze vrucht wordt de "gouden sinaasappel" genoemd in het Kantonees wordt het belangrijkste ingrediënt van zijn toekomstige alcohol: de biologische, Belgische en artisanale gin: Cala Kumquat.

Gin Cala Kumquat, de eerstgeborene van een nieuw merk

Cala Kumquats Biologische Belgische Gin

Thierry Verhoeven, de bedenker van het merk Cala Kumquat Spirits, is geen nieuweling op het gebied van gin en alcohol. Kleinzoon van een wijnhandelaar, hij viel op de een of andere manier in de pot met toverdrank, net als Obelix, toen hij klein was. Begin 2019, na verschillende beproevingen, avonturen en tegenslagen, de Belgische artisanale distilleerderij van Biercée, met de hulp van Pierre Gérard (de meester-distilleerder van Biercée), hij distilleert enkele honderden kilo's kumquats. Omwille van de kwaliteit worden deze allemaal op volle rijpheid met de hand geplukt in het Andalusische gebied. Rio Jara.

Een GIN met 100% natuurlijke ingrediënten voor Cala Kumquats Bio.

Cala Kumquat-gin bestaat niet alleen uit citrusvruchten. Deze drank bestaat uit verschillende premium distillaten en100% natuurlijke oorsprong. We tellen tenminste acht essentiële ingrediënten. Onder deze zoals jeneverbessen, verse biologisch gecertificeerde kumquats, verse onbehandelde Primo Fiore citroenen, verse onbehandelde sinaasappelen, cacao uit Ivoorkust, gedroogde hopbellen, gemoute gerstkorrels, kruidnagel..  

Het geheim van Cala Kumquats is dat ze stuk voor stuk zijn individueel gedistilleerd volgens de regels van kunst en traditie afzonderlijk in gehamerde koperen ketels. Je zult het begrepen hebben, in deze fles jenever, alleen de natuur en haar vruchten vinden een plaats. Kortom, geen synthetische aroma's, zelfs niet die welke als "natuurlijk" worden gekwalificeerd. Er zullen ook geen conserveermiddelen of smaakversterkers zijn. Ook zit er geen toegevoegde suiker in. 

Na distillatie laat de meester-distilleerder elk van de distillaten enkele maanden rusten in roestvrijstalen tanks voordat ze worden gemengd volgens een geheime en zorgvuldige dosering. 

Cala Kumquats, een Belgische gin van en voor fijnproevers.

Omdat het destillaat niet wordt gefilterd, biedt Cala Kumquat gin de neus een natuurlijk, aromatisch en betoverend boeket. In de mond toont alle hitte van de zon zijn pracht en verwent het gehemelte met een volheid van ongeëvenaarde fruitige smaken met een lichte terugkeer van cacaosmaak.

Eric Bosman, sBelgische ommelier en “Beste Sommelier van België” 1988, toneelman en mediacolumnist testte Cala Kumquats. Volgens hem “Het is complex, maar eenvoudig. Het is helder en nauwkeurig, het teken van een distilleerder die weet waar hij heen gaat. »

de kenners van gins zijn aroma's en smaken zal waarderen dienen puur en vers. Voor een nog frissere Gin, bewaar het in de koelkast. 

meer conventioneel zal het waarderen gewoon gemengd, Bijvoorbeeld, in gin-tonic op ijs. EProbeer 1/4 gin en 3/4 tonic voor de perfecte mix! Als je hebt, voeg vlak voor het serveren een plakje verse kumquat en een gedraaide schil toe aan het glas. 

Het is ook mogelijk om het op te nemen als iessentieel ingrediënt in je cocktails in Gin Fizz of revisited Negroni aarzel niet om de recepten op de officiële site te raadplegen.

Kortom, hier is een Gin gemaakt in België, voor kenners of nieuwsgierigen naar goede dingen, uiteraard op je gemak met mate nippen, maar vooral om te delen met vrienden in een verantwoord verbruik. 

Actiecode Cala Kumquats

Gebruik promocode KANS en ontvang gratis verzending

Deze artikelen zouden u ook moeten interesseren:

pierre

Nauwelijks een voet in de Belgische hoofdstad, Pierre lanceert "InsideBrussels.be", het idee is simpel: "Wat te doen? Waar gaan we eten of drinken?" Ondernemer in hart en nieren, dit is niet zijn eerste project! Verre van daar. Net als wijn wordt het project na verloop van tijd beter! Pierre aarzelt niet om zijn favorieten en zijn beste adressen van Brusselse restaurants te delen die hij u met gesloten ogen kan aanbevelen.