Wat zijn de beste Brocantes in Brussel?

Wat zijn de beste Brocantes in Brussel?
Beste Brocantes in Brussel (c) Foto Mats Hagwall op Unsplash

Wat te doen in Brussel? Wat dacht je van een rommelmarkt vandaag?!

in Brussel, een echte goudmijn wacht op liefhebbers van unieke vondsten en liefhebbers van schattenjacht: vlooienmarkten. Deze vlooienmarkten, waar geschiedenis en diversiteit elkaar ontmoeten, zijn een echte attractie voor de lokale bevolking en bezoekers die op zoek zijn naar vintage items, antiek en ongewone items. Ontdek de charme van de Brusselse vlooienmarkten, verken levendige buurten en dompel je onder in de gemoedelijke sfeer van deze kleurrijke markten.

Maandelijks verheugen talrijke uitverkoop- en vlooienmarkten jong en oud op het grondgebied van de Stad Brussel. Paradijs voor families en vrienden een afspraak maken. Op deze rommelmarkten kan dat vind koopjes om te wandelen, te ontspannen, goede zaken doen, een hapje eten of iets drinken.

Weet dat allereerst de grootste vlooienmarkt van België is niet in Brussel maar in Temploux bij Namen. Deze laatste is internationaal en brengt 1.200 exposanten samen over meer dan 6 km.

In Brussel zijn de vlooienmarkten bescheidener, maar net zo interessant. De meest populaire is ongetwijfeld de Vlooienmarkt in Brussel.

Voordat we verder gaan, ben je misschien ook geïnteresseerd in dit: De vlooienmarkt van Brussel

U zult daarom waarschijnlijk vandaag een rommelmarkt vinden die u interesseert. Er zijn veel rommelmarkten. Vlooienmarktexperts zullen ongetwijfeld merken herkennen als:

 • Vlooienmarkt,
 • Antiek,
 • Elsene nautische chips,
 • Vintage,

Als deze voorwaarden je aanspreken, nodigen we je uit om dat te doen ontdek een weekend lang de Belgische hoofdstad zowel door deze vintage shoppingmomenten als door het bezoeken van antiquairs.

Wat is een "vlooienmarkt"?

Brocante is een eenvoudig concept. Als deze term u nog onbekend is, is het een publieke plaats. Bijvoorbeeld een straat die slechts één dag voor het publiek is afgesloten, waar een soort markt (zie ook de lijst van de beste markten in Brussel) , waar alles wordt verkocht.

Verkopers zijn professionals of particulieren die een locatie hebben gehuurd om zaken door te verkopen. Heel vaak zijn ze te vinden op rommelmarkten, zolderfondsen en kelders. dus verwacht niet iets nieuws te vinden. Over het algemeen, spullen zijn tweedehands. Tijdens de duur van de vlooienmarkt kan de verkoper alle voorwerpen die hij wenst op de vloer deponeren. Zo vind je ook boeken, enkel en alleen videogames, fiets of als alternatief wasmachines. Heel vaak zijn dit spullen waar we geen raad meer mee weten... Bijvoorbeeld kinderfietsen, oude platen en videospelletjes, enz...

Vanaf de lente komen de rommelmarkten en uitverkoopacties weer tot leven op het grondgebied van de Stad Brussel. In dit artikel stellen we je voor de kalender van de vlooienmarkten in Brussel onderaan deze pagina.

Als je op zoek bent naar koopjes, is dat volgens hem goed want tweedehands kopen gaat hand in hand met lage prijs.

Rommelmarkt (c) Simone Pellegrini Unsplash
Rommelmarkt (c) Simone Pellegrini Unsplash

Wat zijn de items die het meest worden verkocht op een rommelmarkt?

Wat kun je vinden op een rommelmarkt (c) Foto Unsplash Nikola Đuza
Wat vind je op een rommelmarkt? (c) Foto Unsplash Nikola Đuza

Belgische vlooienmarkten en straatmarkten bepalen soms het ritme in bepaalde Brusselse wijken. Aangezien dit een kans is om goede zaken te doen, is het belangrijk om te weten wat u kunt kopen en waar u het kunt doorverkopen. Als je je kelder of grenir wilt leegmaken om wat geld te verdienen, zijn hier de beste tips voor de items die het meest verkocht en populair zijn op vlooienmarkten in Brussel. Als je deze in je kelder hebt staan, weet je wat je te doen staat.

 1. Meubilair. Het is niet het gemakkelijkste om naar de rommelmarkt te brengen, maar houd er rekening mee dat stoelen, tafels, kasten die nog in goede staat zijn, enig succes hebben en snel voor een goede prijs worden verkocht.
 2. Board Games we tellen niet langer het aantal monopoli-spellen en andere spelborden die we bij de kaarten, puzzels kunnen vinden. Een klein advies alvorens te kopen, controleer of deze compleet en in goede staat zijn.
 3. Vintage. Als je oude spullen op zolder hebt liggen, zoals serviesgoed, decoratie van je oma. Je zou er wat geld uit kunnen halen en ruimte kunnen maken.
 4.  Livres als je geen grote bibliotheek hebt en niet het type bent dat een boek twee keer leest, weet je nu waar je ze kunt doorverkopen.
 5. Videogames en speelgoed als je oude dvd's, cd's, videogames, vinyls ... hebt. kopers zijn hier vaak naar op zoek. Idem voor kinderspeelgoed. Barbies, Drones, elektrische treinen en actiemannen verkopen over het algemeen goed.
 6. Kleding of het nu gaat om kleding voor volwassenen of kinderen, winter of zomer, sommige raken nooit uit de mode. Wie nog in zeer goede staat is, nauwelijks gedragen, gaat snel weg.

 

Wat zijn de must-do vlooienmarkten in Brussel?

Brussel staat vol met vlooienmarkten die regelmatig in verschillende delen van de stad worden gehouden. Een van de meest populaire is de Place du Jeu de Balle, waar elke dag de beroemde vlooienmarkt wordt gehouden. Hier kunnen bezoekers verborgen juweeltjes opgraven tussen kraampjes met een verscheidenheid aan items, van antieke meubels tot vintage sieraden en zeldzame vinylplaten. Ook het Grote Zavelplein is een aanrader met zijn prestigieuze vlooienmarkten en gerenommeerde antiquairs.

Naast deze emblematische plaatsen staan ​​wijken als Sint-Gillis, de Marollen en Chatelain bekend om hun regelmatige vlooienmarkten, waar liefhebbers van vintage voorwerpen zeldzame goudklompjes kunnen vinden. Op zondagochtend worden de straten omgetoverd tot een waar paradijs voor koopjesjagers en nieuwsgierigen op zoek naar unieke stukken.

De experts van Brocante Bruxelloise kunnen alleen maar aanbevelen:

 • 1. Vlooienmarkt van de Place du Jeu de Balle (Lees alles over Zondagse rommelmarkt)
 • 2. De antiekmarkt in de Zavelwijk : Elk weekend zijn antiquairs in de wolken Grote Zavelplein 1050. Onder de gepresenteerde voorwerpen bevinden zich oude meubels, platen, serviesgoed, kleding, boeken, schilderijen en vele andere! Deze antiekmarkt is al minstens 50 jaar toegankelijk voor Brusselaars en altijd vol. Het schijnt een van de oudste te zijn! Ontmoet elke zaterdag van 9u tot 17u en zondag van 9u tot 15u. Als je meer wilt weten over de Zavelwijk, we hebben er al artikelen aan gewijd:
 • 3. De Brusselse Designmarkt Elk jaar in maart komen een honderdtal exposanten uit heel Europa objecten verkopen uit de jaren 50 tot de jaren 80. Uitzonderlijke objecten, zeldzame, koopjes, unieke kansen... er is voor elk wat wils voor koopjesjagers. Het vintage design zal je huis aankleden. Verzamelen bij Tour & Taxis (havenlaan 86c 1000 Brussel België)
 • Watervlooien in Elsene. De hemel voor het vinden van maritieme items. Als u van varen of duiken, surfen, jetskiën,... houdt, kom dan een roer, zeilen, roeispanen en ander nautisch antiek zoeken... De vlooienmarkt is gericht op zowel amateurs als liefhebbers van de wereld. nautisch. Maar liefst 3 km vlooienmarkten in de wijk Kastelein-Bailli. Elk jaar, een zondag in mei
 • Vintagemarkt Brussel we hebben je er al over verteld in een artikel gewijd aan Vintage Markt in Brussel. De ideale plek om elke eerste zondag van de maand retro- en vintagekleding te vinden.
 • Een rommelmarkt in een winkel: De vlooienmarkt van Noyer. Tot uw dienst sinds 1994, dit is een overdekte vlooienmarkt. Ze kopen de antiek meubilair aan particulieren, die ze vervolgens in hun winkel doorverkopen.

Wat zijn de terugkerende vlooienmarkten in Brussel?

Het hele jaar door komen sommige vlooienmarkten maandelijks op dezelfde plek terug. Als je op zoek bent naar wat Brocante vandaag te doen is, dan is waarschijnlijk een rommelmarkt hieronder vandaag.

1. Brocante Westland (Anderlecht)

La Rommelmarkt Westland van Anderlecht brengt meer dan 10 bezoekers samen die 000 antiquairs ontmoeten elke zondag van 8u tot 13u Het bestaat bijna 30 jaar, het publiek is altijd aanwezig op Brocante Westland in Anderlecht. Ze zijn daar om de zeldzame parels op te graven die op zolder lagen. Wandel met uw gezin en vind uw geluk voor een goede prijs. Op het programma: vintage, kleding, maar ook speelgoed en spelletjes voor kinderen.

Sylvain Dupuislaan 1070 Anderlecht

Zie ook: Lunchmarkt op zondag

2. Brocante van de Vrienden van de Brocante (Anderlecht)

alle eerste zondag van de maand van april tot oktober, Er zijn 40 exposanten aanwezig van 7h tot 15h. Op het programma, rommelmarkt en buurtfeest "Les Colombophiles". Veel activiteiten op het programma, naast de vlooienmarkt vind je er spelletjes, barbecue en zelfs jeu de boules.
Pleinpark – Colombophillesstraat 1070 Anderlecht

3. Rommelmarkt onder het Herrmann Debrouxviaduct

De rommelmarkt onder het viaduct Herrmann-Debroux vindt elke 1e en laatste zondag van de maand plaats. De vlooienmarkt "Viaduc (Kleding)" is een vlooienmarkt die uitsluitend bestemd is voor de verkoop van kleding. Jaarlijks vinden er vier vlooienmarkten van dit type plaats. Elke eerste zondag van de maand, 300 exposanten aanwezig van 6 uur tot 13 uur.

Herrmann Debrouxlaan 1160 Oudergem

3. Rommelmarkt Marie-Rose (Molenbeek)

Elke 1e en 3e zaterdag van de maand, van maart tot oktober, zijn er 40 exposanten aanwezig van 7 uur tot 30 uur.
Plein van de Bevrijders – Jubileumlaan 1080 Sint-Jans-Molenbeek

4. Vlooienmarkt Carrefour (Oudergem)

Elke 3e zondag van de maand organiseert de Rommelmarkt aan de Carrefour d'Auderghem 250 exposanten wachten op u in de Carrefour-parking van 6 uur tot 00 uur.
Vorstlaan 240 1160 Oudergem

5. Vlooienmarkt Koekelberg Simonisplein (Koekelberg)

Elke 2e zaterdag van de maand zijn er 80 exposanten aanwezig van 7 uur tot 30 uur. op het Simonisplein
Leopold II-laan 1081 Koekelberg (Simonis metro esplanade)

6. Overdekte vlooienmarkt – Les Puces d'Uccle

Elke zondag vindt in Ukkel in de galerijen van de schaal (715 chaussée de waterloo. 1180 Ukkel) de overdekte vlooienmarkt plaats. Er zijn 70 exposanten aanwezig. De deuren gaan om 8 uur open voor (niet-abonnees) en om 30 uur voor abonnees. Tot 8 uur Handig als het regent in Brussel, je kunt een droge en warme dag doorbrengen om te kopen of te verkopen.

7. Brocante Sint-Lambrechts (Woluwe)

Elke eerste zondag van de maand, 40 exposanten zijn van 8 tot 13 aanwezig voor de Rommelmarkt Sint-Lambrechts-Woluwe. Zij was de oudste. Ze was de mooiste. Ze is terug hier: Sint-Lambrechtsplein 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe

 

Andere activiteiten op zondag in Brussel

Het is zondag? Haal er het beste uit, hier zijn enkele ideeën om je op zondag in Brussel bezig te houden.

pierre

Nauwelijks een voet in de Belgische hoofdstad, Pierre "InsideBrussels.be" lanceert, is het idee eenvoudig: "Wat te doen? Waar gaan eten of drinken?". Ondernemer in hart en nieren, dit is niet zijn eerste project! Ver daar vandaan. Net als wijn, verbetert het project na verloop van tijd! Pierre aarzel niet om zijn favorieten en zijn beste adressen van restaurants in Brussel te delen die hij u met gesloten ogen kan aanbevelen.