🍴 Het StrEat Fest Food Festival keert terug naar Tour&Taxi

streatfest Brussels Food Festival 2023
Bezoek.Brussel

🍴 Het StrEat Fest Food Festival keert terug naar Tour&Taxi

638 638 bezoekers zagen dit evenement.

Liefhebbers van StreetFood, mis dit evenement niet

Als je wilt Plaatsen voor fijnproevers comme le Wolf  of de haven station, hier is een pop-up plek die je absoluut moet proberen in Brussel! De tweede editie van het Brussels Street Food festival genaamd "SrEat" zou moeten verras ze fijnproevers, fijnproevers en nieuwsgierigen.  In het programma een mooie selectie van chef-koks en ambachtslieden van smaak, familie-entertainment, concerten en zoete verrassingen.

StrEat Brussels (c) FOTO FOTO'S SFEER EERSTE EDITIE …alentine Elsade ASSISTENT THIS SIDE UP (THIS SIDE UP)
StrEat Brussels (c) FOTO FOTO'S SFEER EERSTE EDITIE …alentine Elsa
door ASSISTENT DEZE KANT BOVEN (DEZE KANT BOVEN)

Zei je Street Food in Brussel?

De organisatoren hebben grote namen in de Belgische gastronomie gepland. Hun uitdaging: delicate gerechten snel gemaakt. Allemaal in een leuk budget zodat iedereen mee kan doen.

Tijdens de eerste editie hadden ze de challenge al gehaald in 2022. Dit jaar gaan ze er dubbel zo hard mee aan de slag bijna 75 chef-koks uit heel België. 4 dagen lang animeren ze Tour & Taxi en delen ze de geneugten van gastronomische eenvoud.

« Doorgewinterde chef-koks, sommigen met sterren, vaak gek van Gault en Millau, zullen de specialiteiten van hun unieke etablissementen omzetten in een streetfoodversie, met betaalbare menu's. Het zal ook een kans zijn voor opkomende talenten om zich kenbaar te maken "zegt Terry Vermandel, directeur van Tatou-productie,


Die waar we naar uitkijken op het StrEat festival in Brussel

  • Glen Ramaekers, Restaurant Humphrey (2 koksmutsen Gault&Miliau), subtiele en creatieve keuken, reflecterend zijn Belgische afkomst en Filippijnen
  • Kevin Lejeune, chef-kok in La Canne en ville, 1 ster,
  • Alexandru Sapco prix Gault en Millau van de Jonge Chef van het Jaar 2023 en werkzaam bij La bonne chère,
  • Fernand Obb deli bekroond voor zijn beste Brusselse garnaalkroketten twee jaar op rij,
  • Patrick Aubrion, op.Belgische sterpatissier, die samen met Glen Ramaekers een hamburger poedersuiker;
  • Tartaar, een jonge "tartaarbar" die mixologie en gastronomie combineert,
  • zuurkool, lichte crème bladerdeeg tempel met een vleugje creativiteit, die al hun zorg zal besteden aan bezoekers, die terecht worden verleid.
  • Soenil Bahadoer, die Nederland zal vertegenwoordigen, een tweesterrenchef die de smaakpapillen zal prikkelen met zijn “The Spicy Chef” concept.
  • en vele anderen… !

Maar ook speciale Foodies events

Tijdens deze nieuwe editie zullen we alle ingrediënten vinden die de bijzonderheid van dit unieke evenement in Brussel verankerd maken. Festivalgangers kunnen kiezen uit meer dan 150 evenementen.

StrEat Brussels (c) FOTO FOTO'S SFEER EERSTE EDITIE …alentine Elsade ASSISTENT THIS SIDE UP (THIS SIDE UP)
StrEat Brussels bij Tour & Taxi (c) FOTO FOTO'S SFEER EERSTE EDITIE …alentine Elsa van ASSISTANT THIS SIDE UP (THIS SIDE UP)

Streat Fest-programma :

  • Niet minder van 75 chef-koks volgen elkaar aan de loketten om proeverijen vol smaken te bereiden of hun geheimen prijs te geven in culinaire workshops
  • Kooklessen met koks en het team van mmmosselen,
  • Ontdekkingsworkshops voor kaasadaptatie, pairing bieren en chocolaatjes, decoratie van taarten, voor het bereiden van veganistische sauzen, ...
  • Een programma met workshops die niet gerelateerd zijn aan het thema foodies: dans, graffitikunst, personaliseer je sneakers of maak je kleding van gerecycleerde materialen...
  • Bijzondere werkplaatsen voor kleine fijnproevers door professionals:
    • koekjes maken,
    • donuts
    • ingelijste snoepjes,
  • Knutselsessies en bordspellen.
  • Een proefstand Gewoon voor kinderen » geschikt voor de allerkleinsten
  • Muziek: artistieke optredens, urban dansvoorstellingen, dj-sets, concerten !
  • De competitie Chef-koks en shakers zullen chef-koks en mixologen het tegen elkaar opnemen in de delicate "food & cocktails" combinatie. Pro's met ervaring in alle cocktails van ideeën zullen er alles aan doen om de perfecte match te creëren!
  • En nog veel meer... een ambachtelijke markt en lokale producenten , vintage kleding, producten en specerijen van over de hele wereld, thee en gezonde snacks, eco-verantwoordelijkheid zal ook deel uitmaken van het buffet.

Alle informatie over het StrEat Fest,

  • ⏰ Datum: 11-14 mei
  • 📍 Tour & Taxis Havenlaan 86C, 1000 Brussel (loods 1).Tickets te koop op www.streatfest.be
  • 🎫Ticket Het StrEat Fest is een festival op zich. Het toegangsticket geeft toegang tot alle evenementen, concerten, workshops, initiaties, workshops etc.
    • Voorverkoop: €12 Kinderen tussen 6 en 12 jaar: €6
    • Ticket ter plaatse: € 14 Kinderen tussen 6 en 12 jaar: € 7
    • Kinderen jonger dan 5 jaar: gratis
  • 💰Prijs van gerechten de verschillende voorstellen van de chefs en culinaire adressen zullen rond de 5€/gerecht liggen. Betalingen ter plaatse zullen worden gedaan via een cashless systeem.
  • De inschrijving voor de workshops gebeurt ter plaatse, aan de infostand, 1 uur voor aanvang van elke workshop, om de aanwezigheid van de deelnemers die zich voor elke workshop hebben ingeschreven te verzekeren (binnen de limiet van de beschikbare plaatsen).

Het dagelijkse activiteitenprogramma en de aanwezigheid van de chefs en de verschillende merken zullen beschikbaar zijn op de website www.streatfest.be.

  • rooster
    • Donderdag 11 mei: 17:00 – 00:00 uur
    • Vrijdag 12 mei: 17:00 – 00:00 uur
    • Zaterdag 13 mei: 11 – 00 uur
    • Zondag 14 mei: 11 – 00 uur

 

Om u voor dit evenement te registreren, gaat u naar de volgende URL: https://streatfest.be/tickets/ →

 

Datum en tijd

2023-05-11 om 17:00 uur à
2023-05-14 om 00:00 uur
 

Soorten evenementen

 

Evenement categorie

 
Bekijk de video
 

Delen met vrienden

pierre

Nauwelijks een voet in de Belgische hoofdstad, Pierre lanceert "InsideBrussels.be", het idee is simpel: "Wat te doen? Waar gaan we eten of drinken?" Ondernemer in hart en nieren, dit is niet zijn eerste project! Verre van daar. Net als wijn wordt het project na verloop van tijd beter! Pierre aarzelt niet om zijn favorieten en zijn beste adressen van Brusselse restaurants te delen die hij u met gesloten ogen kan aanbevelen.