fbpx

Het Museum voor Kunst en Geschiedenis in Brussel: een reis door de tijd

Het Museum voor Kunst en Geschiedenis in Brussel: een reis door de tijd
Museum voor Kunst en Geschiedenis (c) Pierre Halleux

Bijgewerkt op 5 maart 2023 door pierre

Welkom in de wondere wereld van kunst en geschiedenis! Vandaag bezoeken we het Museum voor Kunst en Geschiedenis van Brussel. Als je het niet weet, is het zoeen ongelooflijke plek vol artistieke en historische schatten. Maar voordat we in de geschiedenis duiken, wil ik je wat praktische informatie over dit museum voorstellen. Hij wordt beschouwd als deéén van de grootste musea van België en staat bekend om zijn kunstcollecties en historische artefacten.

Lees meer over de officiële kassa van het Museum voor Kunst en Geschiedenis

Twee namen voor één museum

Als de naam van dit museum "Museum voor Kunst en Geschiedenis" zegt je niets, misschien de naam " Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis » spreek je nog even? Zo niet, dan kan het u onmogelijk zijn ontgaan dit museum. Het is gelegen in het centrum van Jubelpark. Alleen al de speelhal is de omweg waard. In het museum bevinden zich meer dan 30.000 objecten, variërend van de oudheid tot heden, met permanente en tijdelijke tentoonstellingen die geschiedenis, kunst en cultuur belichten.

Kent u het grootste object in de collectie van het museum? Dit is een Egyptisch beeld van 5 meter hoog! En ja, de oude Egyptenaren hadden een gevoel van overdaad!

De geschiedenis van het Museum voor Kunst en Geschiedenis van Brussel

In 1835 zag het Museum voor Kunst en Geschiedenis van Brussel het levenslicht. Zijn naam: “Koninklijk Museum voor Kunst en Geschiedenis”. Het museum was destijds gevestigd in de Paleis van Karel van Lotharingen een van de mooiste gebouwen van de hoofdstad gelegen plaats van het museum. Het museum veranderde meermaals van adres om zich in 1889 definitief te vestigen in de Jubelpark.

Binnen in het Museum voor Kunst en Geschiedenis van Brussel (c) Pierre Halleux
Binnen in het Museum voor Kunst en Geschiedenis van Brussel (c) Pierre Halleux

Wat vind je in het museum?

Nu de presentaties gemaakt zijn, gaan we aan de slag: het bezoek van het museum! Hier zijn een paar redenen waarom het Brussels Museum voor Kunst en Geschiedenis een must is om te bezoeken. Het museum herbergt uitzonderlijke collecties kunst en historische voorwerpen van over de hele wereld. Hier kunt u voorwerpen uit de oudheid tot de XNUMXe eeuw ontdekken, zoals sculpturen, schilderijen, sieraden, keramiek, textiel, wapens, muziekinstrumenten en nog veel meer.

 • De Egyptische collectie:

Als je een fan bent van farao's, mummies en hiërogliefen, dan zal de Egyptische collectie van het museum je zeker bevallen. Het is een van de meest indrukwekkende in Europa, met uitzonderlijke stukken zoals de grafstèle van Bès of het standbeeld van de god Amenophis III.

 • De kamers voor decoratieve kunsten:

Decoratieve kunsten spreken u aan? Weet dus dat u blij zult zijn met een bezoek aan dit museum. Mis de zalen die gewijd zijn aan de kunst van glas, keramiek en meubels niet. De tentoongestelde stukken zijn magnifiek, met stijlen variërend van neoclassicisme tot art nouveau tot flamboyante gotiek.

 • De Aziatische kunstkamers:

Liefhebbers van Aziatische kunst zullen blij zijn om de zalen te ontdekken die gewijd zijn aan China, Japan, India en Indonesië. Er zijn stukken van uitzonderlijke schoonheid te zien, zoals Chinese boeddhistische beeldjes en Japanse kimono's.

 • Muziekinstrumenten :

ll museum heeft ook een verzameling muziekinstrumenten die de moeite waard is om te bekijken. Van piano's tot orgels en gitaren, je ontdekt instrumenten uit alle tijdperken en alle stijlen. (Als muziekinstrumenten je aanspreken, mis dan de MiM)

 • Tijdelijke tentoonstellingen:

Naast de vaste collectie biedt het Brussels Museum voor Kunst en Geschiedenis ook tijdelijke tentoonstellingen die de moeite waard zijn. Er worden verschillende thema's aangeboden, variërend van moderne kunst tot oude beschavingen. Tijdelijke tentoonstellingen Het Museum voor Kunst en Geschiedenis biedt regelmatig tijdelijke tentoonstellingen rond verschillende thema's. U kunt tentoonstellingen ontdekken over de geschiedenis van de mode, over oude beschavingen, over hedendaagse kunst en nog veel meer. Kijk op hun website voor actuele tentoonstellingen.

Recensies van het Museum voor Kunst en Geschiedenis van Brussel

De meningen van de bezoekers zijn unaniem: het Museum voor Kunst en Geschiedenis is een museum dat u niet mag missen tijdens uw verblijf in Brussel. Dit is wat ze zeggen:

 • « Een ongelooflijk rijk en gevarieerd museum – TripAdvisor
 • « Een must-see museum voor liefhebbers van kunst en geschiedenis – De slimme jongen
 • « Een museum dat zeker een bezoek waard is –Google Recensies
 • « Een indrukwekkende verzameling kunstwerken en geschiedenis –Jaap
 • « Het museum biedt spannende tijdelijke tentoonstellingen – Bezoek Brussel
 • “Het Museum voor Kunst en Geschiedenis in Brussel is een indrukwekkend museum met opmerkelijke collecties uit alle tijdperken en alle continenten. -Eenzame planeet

Praktische informatie

👤 Als je op zoek bent naar een activiteit om met kinderen te doen in Brussel, weet dan dat de museum biedt ook activiteiten voor kinderen. Je bezoek wordt daardoor leuker en interactiever. Op het programma staan ​​het hele jaar door creatieve workshops, rondleidingen voor kinderen en speurtochten.

🕒 Openingstijden: het museum is open van dinsdag tot en met zondag van 10 tot 17 uur.

🎫 Toegangsprijzen zijn:

 • 8€ voor volwassenen,
 • 6€ voor senioren en studenten
 • gratis voor kinderen onder de 18.

Lees meer over de officiële kassa van het Museum voor Kunst en Geschiedenis

Conclusie

Als je op zoek bent naar een museum dat je meeneemt op een reis door de tijd, dan is het Museum voor Kunst en Geschiedenis in Brussel iets voor jou! Met meer dan 10 tentoongestelde voorwerpen ontdek je collecties kunst en historische voorwerpen van over de hele wereld. Nu je een idee hebt van de wonderen die je kunt ontdekken in het Museum voor Kunst en Geschiedenis van Brussel, hoef je er alleen nog maar heen te gaan! Controleer de openingstijden en prijzen op hun website voordat je vertrekt.

pierre

Nauwelijks een voet in de Belgische hoofdstad, Pierre lanceert "InsideBrussels.be", het idee is simpel: "Wat te doen? Waar gaan we eten of drinken?" Ondernemer in hart en nieren, dit is niet zijn eerste project! Verre van daar. Net als wijn wordt het project na verloop van tijd beter! Pierre aarzelt niet om zijn favorieten en zijn beste adressen van Brusselse restaurants te delen die hij u met gesloten ogen kan aanbevelen.