(Gratis) Sculptura-festival

Scultura Tour & Taxi
BE-CULTUUR

(Gratis) Sculptura-festival

3253 3253 bezoekers zagen dit evenement.

Ontmoet van vrijdag 10 februari tot zondag 12 maart 2023 om het allereerste SCULPTURA-festival te ontdekken, in het Gare Maritime, op de site van Tour & Taxi's.

“Een reis naar ontdekking”

Dit is het thema van de tentoonstelling. ("Een reis naar ontdekking"). Je begrijpt, Sculptuur #1 zal benadrukken de kunst van het snijden. Op het programma:

 • een breed scala aan stijlen,
 • monumentale werken,
 • kleinere werken
 • internationaal bekende kunstenaars van alle generaties.

Het festival wil een jaarlijkse referentie worden in de kunstwereld op internationaal niveau. Met deze eerste editie slaat Sculptura hard toe en wil het zich op de voorgrond plaatsen.

Brussels Sculpture Festival wil toegankelijk zijn en hecht daarom veel belang aan toegankelijkheid en inclusie. Cla is terug te zien in hun ambitie. Ze willen inderdaad meer sculpturen in de stad Brussel plaatsen ten voordele van degenen die er wonen of werken.

« Stel je een evenement voor als Beaufort, de Belgische kunsttriënnale aan de kust. Installeer al deze werken in een monumentale tentoonstellingsruimte die uniek is in Brussel, beschut tegen slecht weer, en stel ze gratis open voor het publiek. Sculptuur #1, Het is precies dat "
Äke Verstraelen (Organisator, Brussels Sculpture Festival asbl).

Een mythische plek voor uitzonderlijke sculpturen

De vereniging wil de herwaardering van de kanaalzone benutten om kunst een volwaardige plaats te geven in de openbare ruimte van Brussel. Ze kozen daarom voor Gare Maritime om dit festival te organiseren. Een mythische plek… als je het voormalige vrachtstation van Tour & Taxis nog niet kent, moet je weten dat het prachtig gerestaureerd is. Met zijn majestueuze zalen van 280 meter diep, waarvan het gewelf rust op slanke gietijzeren pilaren in Art Nouveau-stijl, zal deze historische plek een bezoek brengen aan Sculptura #1 een unieke ervaring.

Kunstenaars presenteerden zich op de tentoonstelling Scuptura

 1. Werkplaats Van Lieshout (NL),
 2. Willem Boel (BE),
 3. Jean Boghossian (BE),
 4. Dries Boutsen (BE),
 5. Caroline Coolen (BE),
 6. Ivan Cremer (NL),
 7. Dirk De Keyzer (BE),
 8. Nick Ervinck (BE),
 9. Didier François (BE),
 10. Tom Frantzen (BE),
 11. Pal Horvath (HU),
 12. Athar Jaber (BE),
 13. Peter Jacquemyn (BE),
 14. Kateřina Komm (CZ),
 15. Arne Quinze (BE),
 16. Mark Swysen (BE),
 17. Gabor Miklos Szoke (HU),
 18. Koenraad Tinel (BE),
 19. Benedikt Tolar (CZ),
 20. Koen Vanmechelen (BE),
 21. Luk Van Soom (BE)
 22. Eelke van Willegen (NL)

Om u voor dit evenement te registreren, gaat u naar de volgende URL: https://sculpturafestival.be/nl/ →

 

Datum en tijd

2023-02-10 à
2023-03-12
 

Soorten evenementen

 

Evenement categorie

Delen met vrienden

pierre

Nauwelijks een voet in de Belgische hoofdstad, Pierre "InsideBrussels.be" lanceert, is het idee eenvoudig: "Wat te doen? Waar gaan eten of drinken?". Ondernemer in hart en nieren, dit is niet zijn eerste project! Ver daar vandaan. Net als wijn, verbetert het project na verloop van tijd! Pierre aarzel niet om zijn favorieten en zijn beste adressen van restaurants in Brussel te delen die hij u met gesloten ogen kan aanbevelen.