Hoe vind je je favoriete chocolatier in Brussel

Hoe vind je je favoriete chocolatier in Brussel
Marcolini Chocolates in Brussel (c) pierre Halleux

Bijgewerkt op 8 december 2022 door pierre

Hoe vind je je favoriete chocolatier in Brussel?

Wees gerust, het vinden van je favoriete chocolatier in Brussel is veel gemakkelijker dan het vinden van een speld in een hooiberg! Hier zijn enkele tips voor vind de chocolaterie van je hart in onze mooie hoofdstad. Naast grote merken zoals Neuhuis ou Leonidas, zijn er tal van kleine ambachtelijke chocolatiers in Brussel

De goede Belgische chocolade? Testen, testen, testen!

De beste manier om je favoriete chocolatier te vinden, is door er verschillende te proberen. Onze aanbeveling: koop geen ballotins meer maar koop liever vier of vijf pralines die u zelf kunt kiezen volgens uw voorkeuren of volgens het advies van de verkoper. Deze aanpak is beter voor de lijn, het budget en zorgt er ook voor dat meer chocolatiers vaker getest kunnen worden. Ten slotte is het in deze hitteperiodes erg moeilijk om chocolade thuis in goede staat te houden, dus is het beter om in kleinere hoeveelheden maar vaker bij te tanken!

Si vous avez slechts één praline willen proeven, vraag het gerust aan de verkopers: in de meeste gevallen wordt deze unieke praline u gratis aangeboden door het huis.

Ga buiten de gebaande paden

Ontdekken zijn favoriete chocolatier, overweeg om buiten de gebaande paden te denken. Blijf weg van de verkeersvrije straten van het stadscentrum en het plein dat ik graag "La Place Chocolat" noem, dat wil zeggen Grote Zavelplein. Duik in de andere Brusselse gemeenten, test uw plaatselijke chocolatier, die onderaan je bureau, enz. De beste ontdekkingen worden soms gedaan met de meest discrete chocolatiers.

Hier zijn twee goede voorbeelden:

1. De chocolatier Herman Van Dender te Schaarbeek

Hier is een chocolatier die leverancier is aan het hof van België. Daar houden we van de blauwe koepel met bosvruchten, de ganache van melkchocolade & saffraan, de ganache van pure chocolade & passievrucht! De kers op de taart: de zwarte trianon: een ganache van melkchocolade, omhuld met een zeer fijne nougatine en bittere pure chocolade... een waar genot ! http://www.vandender.eu/

Leuvensesteenweg 416

Belgische chocolatier foto Vandender.eu
(c) Foto Belgische chocolatier Vandender.eu

2. Nog een heel goed adres: Vandenhende in Etterbeek

Proef hun originele cuberdon ganache & honing ganache uit de bijenkorven van het Jubelpark. Deze familiewinkel staat ook bekend om het koken van de beste chocoladefondant van Brussel: advies voor amateurs! http://chocolatier-vandenhende.be

Wavre Road 643

Wat als jij in feite de beste chocolatier van Brussel was?!

Zoals het gezegde gaat " je bent nooit beter gediend dan door jezelf ". Het is waarschijnlijk dat de chocolaatjes waar u de voorkeur aan geeft, de chocolaatjes zijn die u zelf bereidt met de ingrediënten van uw keuze. Toegegeven, het maken van chocolaatjes is best ingewikkeld en vereist wat apparatuur en grondstoffen, maar deze oefening is niet voorbehouden aan professionals!

U kunt deelnemen aan cursussen rond het thema chocolade, wij raden die van kookschool Mmmmmh en de chocoladefabriek aan Zaabar. (Bewerken: Mmmmh kooklessen bestaan ​​niet meer)

Als je een helpende hand nodig hebt bij het ontdekken van de beste chocolatiers in de stad, kun je ook deelnemen aan rondleidingen met het thema bruin goud.

Marion

Na in Lyon, München, Hannover, Parijs en Nice te hebben gewoond, Marion neergestreken in België. Sinds 2012 is Brussel de nieuwe speeltuin voor zijn passies: koken, wandelen, sport en fotografie! In zijn artikelen over Inside Brussels, tijdens bezoeken rond het thema chocolade of door te verzinnen een bezoekprogramma op maat, Marion laat je Brussel graag van binnen zien, alsof je er zelf woont.

Laat een reactie achter