Alles wat je moet weten over de tram in Brussel

Alles wat je moet weten over de tram in Brussel

Bijgewerkt op 11 oktober 2023 door pierre

Instructies voor de Brusselse tram!

Weet dat zelfs als de officiële en correcte naam "tramway" is, iedereen het hier noemt " Tram“. Neemt u voor het eerst de Brusselse tram? Goede keuze! het is een vrij efficiënt openbaar vervoersysteem dankzij zijn 19 verschillende lijnen. De totale afstand bedraagt ​​meer dan 215 km in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het werd geboren op 1 mei 1869, de eerste lijn verbond de Naamsepoort met het Ter Kamerenbos.

De Brusselse tram is enorm geëvolueerd, dus hier is het een korte samenvatting en instructies. In dit artikel leer je:

  • De interessantste trams om je door Brussel te verplaatsen
  • De verschillende manieren om je tramrit in Brussel te betalen
  • Hoe u uw tramreis met een creditcard rechtstreeks in de tram kunt betalen

Na het lezen van dit artikel ben je misschien ook geïnteresseerd in deze onderwerpen:

1. De verschillende tramlijnen in Brussel

In totaal telt Brussel 19 tramlijnen. Je neemt ze natuurlijk niet allemaal mee. Drie lijnen zijn interessant en verdienen het om bekend te zijn bij alle toeristen omdat ze erg praktisch zijn:

  • 5 online  – Als u overweegt naar Brupark te gaan, bezoek dan de Heizel,  het Atomium ou Mini-Europe, deze lijn is een alternatief voor Metro 6
  • Lijnen 92/94 : het kruist de top van Brussel. U kunt het gebruiken om van het Koninklijk Paleis en het Warandepark naar het Gerechtsgebouw en de Louizalaan te gaan (via de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, de kerk Onze-Lieve-Vrouw ten Zavel)
  • Lijn 81: het brengt u van Sint-Gillis en de zuidelijke wijk naar Montgommery om de XNUMX-jarig jubileumpark.
  • tramlijn 44: als je naar het Afrikaans Museum en Tervuren wilt

3. Tramkaart Brussel

Reist u met het openbaar vervoer, dan kunt u beter vooraf het netwerkplan bekijken. Er zijn geweldige mogelijkheden om je te verplaatsen met de MIVB in Brussel: bus, tram, metro... Hier is de kaart van het MIVB-netwerk

MAP Tram (c) MIVB
MAP Tram (c) MIVB

2. Hoe betaal ik de tram in Brussel?

Nu je weet waar de trams naartoe gaan en hun kaart, kun je leren hoe je moet betalen. Houd er rekening mee dat er op bepaalde lijnen soms regelmatig wordt gecontroleerd. Een vergissing kan u duur komen te staan…. Het is gemakkelijk te betalen. In elk voertuig: bus-, tram- of metrostation bevindt zich een contactloze ticketvalidator. Hierdoor kan je betalen met je contactloze kaart: Bancontact, Mastercard, visa, smartwatch en Smartphone met Google Pay, Apple Pay, Fitbit Pay en Garmin Pay enz… De rode validator leest ook MOBIB-kaarten. Indien u niet “contactloos” wenst te betalen, kan de Mobib-kaart op voorhand gekocht worden.

Hoe betaal je met je bankkaart voor de tram of bus?

Wilt u met uw contactloze kaart betalen, dan is dat eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is een bankkaart (debet of credit). Deze contactloze betaling is een snelle en gemakkelijke manier van betalen. Geen wachtrijen meer bij de automaat om een ​​tramkaartje te kopen.

Als u na uw reis het betaalde bedrag wilt raadplegen, hoeft u alleen maar naar de website www.mivb.be te gaan en een account aan te maken, waarna u kunt zien hoeveel uw reis u heeft gekost.

 

Waar kan ik een Brusselse MOBIB-tramkaart kopen?

Heb je geen contactloos betalen of geen bankkaart, dan hoef je alleen maar naar een "GO-automaat" of een MIVB-verkooppunt te gaan om een ​​vervoerbewijs of een mobib-kaart te kopen. Ook sommige partnerboekhandels en supermarkten verkopen MOBIB-kaarten

pierre

Nauwelijks een voet in de Belgische hoofdstad, Pierre lanceert "InsideBrussels.be", het idee is simpel: "Wat te doen? Waar gaan we eten of drinken?" Ondernemer in hart en nieren, dit is niet zijn eerste project! Verre van daar. Net als wijn wordt het project na verloop van tijd beter! Pierre aarzelt niet om zijn favorieten en zijn beste adressen van Brusselse restaurants te delen die hij u met gesloten ogen kan aanbevelen.