fbpx

Waarom trekt Brugge steeds meer toeristen?

Waarom trekt Brugge steeds meer toeristen?
Belfort Brugge (c) pixabay Pikpixel2013

Bijgewerkt op 11 maart 2023 door pierre

Stad Brugge binnenkort populairder dan Brussel?

Wist je dat de stad Brugge in België lag vier keer ingeschreven op de Werelderfgoedlijst ? Een nogal prestigieuze titel die de bekendheid van de stad buiten haar grenzen is. Dit is genoeg om liefhebbers van architectuur en geschiedenis te motiveren op zoek naar andere sensaties dan chocolade of bier. Het is ook een reden waarom elk jaar duizenden toeristen van over de hele wereld komen naar Brugge de zijne te bewonderen historisch centrum (Werelderfgoed sinds november 2000)Zijn Begijnhof en Belfort (Werelderfgoedlijst 1998 en 1999)En de processie van het Heilig Bloed (immaterieel werelderfgoed door UNESCO in 2009).

Op drukke dagen zouden maar liefst 40.000 toeristen niet aarzelen om de Belgische grens over te steken om te ontdekken het kleine Venetië van het noorden: Brugge. Maar wat is de reden dat Brugge zo populair is geworden? Momenteel is het heel gemakkelijk om de kaap over te steken, je kunt bijvoorbeeld Brugge vanuit Parijs in één dag bezoeken.

Zie ook: Twijfelt u tussen een bezoek aan Brugge of Brussel?

 

De jaren 60 in Brugge, waar het allemaal begon…

Begin jaren zestig verloren veel steden voorgoed hun authenticiteit. In die tijd ging economie boven erfgoed. De stijl van toen maakt plaats voor moderniteit door platte daken, grote raampartijen en horizontale uitsparingen. Brugge keerde de situatie echter snel om. Vanaf 60, met een stedenbouwkundig beleid gericht op het behoud en herstel van het kostbare erfgoed en een correspondentie aan middeleeuwse criteria.

Daarom vandaag de stad Brugge heeft veel verrassingen voor u in petto en trekt steeds meer toeristen. Zo staat er midden in de middeleeuwse stijl een paviljoen, gemaakt door de beroemde architect Toyo Ito, dat de confrontatie aangaat met geschiedenis en heden. Hoewel het paviljoen aanvankelijk voor een tijdelijke periode werd gebouwd, is het vandaag een symbool voor de stad Brugge, getuigen van twee botsende geschiedenisperiodes. Sinds kort is het zover jongste geklasseerde monument van heel Vlaanderen.

Het aantal bezoekers aan Brugge bedriegt niet

De zomer is nog maar net voorbij en de cijfers zijn er al… Het aantal bezoekers aan Brugge, Het Venetië van het Noorden, blijft ook dit jaar duizelingwekkend stijgen. Maar liefst 230.000 toeristen kwamen deze zomer naar Brugge. Dat is bijna 10% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dagtoerisme wordt steeds populairder in Brugge. Mensen komen overal vandaan. Spanjaarden, Duitsers, Fransen… Het is eigendom van een goede zomer voor het toerisme in Brugge . Zelfs Belgen uit buurgemeenten aarzelen niet om een ​​dagje Brugge door te brengen.

Vrees niet, Brugge heeft een plan voor massatoerisme

Brugge trekt veel volk, 230.000 toeristen op één jaar tijd, dat is wat! Maak je geen zorgen, de stad Brugge heeft een plan opgesteld om de toeristenstromen te beheersen om de belangrijkste problemen in andere grote steden zoals Barcelona, ​​​​Dubrovnik of Venetië te vermijden... Het idee is simpel: bezoekers verdelen het hele jaar door en richt zich op kwaliteitstoerisme (geen massatoerisme). Daarom kan je elke maand van het jaar naar Brugge, dat zal er zijn altijd iets te doen en veel commerciële en culturele evenementen.

Ook geeft de stad prioriteit aan groene ruimten, parkings buiten Brugge met shuttles evenals fietspaden maken ook deel uit van het totaalplan evenals het economische en commerciële leven.

Ideeën voor activiteiten in Brugge

Wat kun je in één dag in Brugge doen?

Si Brugge trekt steeds meer toeristen, het is omdat ze is eenvoudig te bezoeken en is heel romantisch. Geen stress hier, het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan! Op het programma, voor een dag, bezoek de Market. Zoals de meeste grote steden in het noorden, heeft het centrum van Brugge een groot plein omgeven door gebouwen met een atypische architectuur en kleur. Het is ook op dit plein dat de beroemde Belfort. Als je toevallig verdwaalt of je vrienden wilt ontmoeten. Geef ze de Markt als referentiepunt, iedereen zal je kunnen informeren!

Zolang je er bent, klim naar de top van het Belfort van Brugge, meer dan 80 meter hoog, oftewel 300 treden! Het is een van de meest aantrekkelijke attracties in de stad! Bovenaan kun je de stad bewonderen dankzij een adembenemend uitzicht.

Mis het ook niet, de Rozenhoedkaaikaai… Inderdaad, de Fransen vinden het misschien moeilijk om de naam uit te spreken, maar het is de moeite waard om te gaan. Het is een plek die past bij een ansichtkaart. Dit is waar je Instagram-fans zich niet meer zullen voelen. Dit is een oude zouthaven in de stad toen Brugge een van de drukste havens van België was.

Maak ook een wandeling langs de canaux, maak van de gelegenheid gebruik om een ​​make-a te maken boot-rit. Ga ook doorin plaats van de Burg en de leerlooiers. Om vier uur, mis het niet eet een wafel. Als het regent, zoek dan een schuilplaats museum van de gebakken of chocolade. De begijnhof ook een bezoekje waard! Ben je in Brugge voor de processie op Hemelvaartsdag, mis hem dan niet, die trekt tussen de 30.000 en 40.000 toeschouwers.

Megan

Mégane houdt van wat goed is of wat BIO is. Restaurants met vrienden en hippe tentjes in de hoofdstad. Altijd op zoek naar goede deals in Brussel, aarzelt ze niet om ze met mijn lezers te delen! Mégane vervoegde het team van InsideBrussels in mei 2015.

Laat een reactie achter