Cursus oenologie en wijnproeverij in Brussel

Cursus oenologie en wijnproeverij in Brussel
Cursus oenologie en wijnproeverij in Brussel

Bijgewerkt op 5 maart 2023 door pierre

Waar kun je oenologielessen volgen en wijn proeven in Brussel?

Als het elke keer moet proef een wijn in een bar of in een restaurant doe je alsof je ervan weet... Maar in feite doe je alles of doe je alsof, dit zou je moeten interesseren! Wij hebben voor u getest beste plekken in Brussel om te leren in een vriendelijke en ontspannen sfeer. Leer oenologie in Brussel, ontdek hoe  de verschillende druivensoorten, wijnsoorten herkennen , en match de flessen met de gerechten . De volgende keer dat je naar een bar gaat, zul je je vrienden versteld doen staan ​​met je wijnlessen!

 

1. Oeno Atelier: Jamon & Wine, Dublinstraat in Elsene:

Eno Atelier in Elsene: Wijn en Ham
Eno Atelier in Elsene: Wijn en Ham
We waren aangenaam verrast door het evenement. Als je in Elsene bent en een goede wilt glas wijn, mis dit niet maandelijks evenement: Jamón & Wijn! In een "Venetiaanse stijl", dat wil zeggen de ideale plek voor een afterwork: een drankje in de hand, een tapas in de andere. Om u te helpen bij uw keuze, is de server er! Je ziet meteen dat je avondoenoloog graag zijn passie en kennis van wijn deelt. Maak je geen zorgen als je geen Frans spreekt! Uw oenoloog spreekt ook Engels, Portugees, Italiaans en Spaans! De wijnen zijn zorgvuldig geselecteerd uit Spanje en Italië. Als je niet van wijn houdt, die is er Spritzer en prosecco. "Jamon en wijn", biedt u uiteraard aan een heerlijke handgesneden Spaanse ham ter plaatse! Het glas wijn kost tussen de 3 en 5 euro, de fles tussen de 15-25 euro. Side tapasbord kaas of Jamon Iberico kost ongeveer 10 euro. Meer informatie over Facebook Jamón & Wijn. Adres van de dag: Dublinstraat 42. Elsene.

2. Oenologiecursus van de Oenologische Kring van de ULB in Elsene

Oenologie in de Oenologische Kring van de ULB
Oenologie in de Oenologische Kring van de ULB

Wie Student Circle zegt, zou suggereren dat het evenement voor hen is gereserveerd. Vergis je niet, hoewel het evenement door hen wordt georganiseerd, is het dat wel toegankelijk voor het grote publiek. Het evenement wordt georganiseerd door Fabrizio Bucella – hoogleraar natuurkunde in Brussel maar ook gerenommeerd oenoloog – vindt plaats 1 dinsdag of woensdag per maand in het publiek van ULB in Brussel. Sessies beginnen met een theoretische presentatie van +-45 minuten om meer te weten te komen over het thema van de dag. De thema's van elke sessie zijn gevarieerd: biologische wijnen, Elzas, Californische wijnen, wijnen & chocolade, wijnen & kazen... Je kunt lessen starten wanneer je maar wilt. Je hoeft ze ook niet allemaal te doen. Je kunt alleen die dingen doen die je interesseren. Tijdens uw oenologieavond, je proeft 6 wijnen bij elke sessie anders. De mogelijkheid om u wijnen te laten ontdekken die minder toegankelijk zijn voor studenten. De kring wil de sessies voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk maken, daarom verandert de prijs niet, 10€ voor studenten ! Een beetje meer, maar niet veel voor de anderen. Onze favoriet: de sessie champagne en crémant. Die in december 2018 ook het wereldrecord voor de grootste oenologiecursus ter wereld brak! Lees meer over de cursus oenologie van de ULB op haar Facebook-pagina.

3. Masterclasses, door Fabrizio Bucella. van Interwine & Dine

De cursus oenologie van Fabrizio Bucella
Cursus oenologie met Fabrizio Bucella (c) Cercle Oenologie ULB Interwine&Dine Facebook

Inter Wine & Dine is een programma voor één gepassioneerd oenoloog: Fabrizio Bucella. het lijkt erop dat Fabrizio op 17-jarige leeftijd al een opleiding aan de ULB volgde. Geen wonder dat zijn vrienden hem kort daarna op hun eigen etentjes tot "officiële wijnproeverij" verklaarden. Een paar jaar later kijkt Fabrizio verder en richt hij zijn eigen school op om de kunst van het wijnproeven te onderwijzen en de aanpak te demystificeren. Regelmatig organiseert Inter Wine and Dine (IWD). uitzonderlijke masterclasses door een bekende persoonlijkheid uit de wereld van wijn of bier uit te nodigen. U krijgt de gelegenheid om verschillende wijnen of bieren te proeven die door deze gerenommeerde gast worden becommentarieerd. De IWD-masterclass is een verrijkende ervaring en een aangenaam moment van delen tegen een prijs die voor iedereen toegankelijk is. Raadpleeg onze kalender voor de datum en informatie van onze volgende Master Class. Bekijk de kalender met IWD-cursussen in Brussel

 

4. Opleiding oenologie bij CERIA

Het CERIA, Roger Lambion Institute in Anderlecht, biedt je een opleiding van 120 uur aan gedurende een jaar. Ontdek de proeftechnieken, het vocabulaire van wijn, de methoden van vinificatie en de druivensoorten van de terroirs van de Franse en internationale wijnregio's.hen. Elke opleidingseenheid levert een getuigschrift van het met goed gevolg afleggen van het hoger secundair onderwijs voor sociale promotie: Studie van wijnen: initiatie” – “Studie van wijnen: de wijnen van Frankrijk” - “Studie van wijnen: de wijnen van de wereld (buiten Europa)”

pierre

Nauwelijks een voet in de Belgische hoofdstad, Pierre lanceert "InsideBrussels.be", het idee is simpel: "Wat te doen? Waar gaan we eten of drinken?" Ondernemer in hart en nieren, dit is niet zijn eerste project! Verre van daar. Net als wijn wordt het project na verloop van tijd beter! Pierre aarzelt niet om zijn favorieten en zijn beste adressen van Brusselse restaurants te delen die hij u met gesloten ogen kan aanbevelen.

Laat een reactie achter