fbpx

FestiVita! 2023 in de Cercle Royal Gaulois in Brussel

Feestelijke Vita
De kunst van het entertainen ASBL

FestiVita! 2023 in de Cercle Royal Gaulois in Brussel

2676 2676 bezoekers zagen dit evenement.

FestiVita! 2023

De geschiedenis van het project FestiVita

En 2019, om haar 25-jarig bestaan ​​te vieren, richtte de vereniging FestVita! op, een festival dat 150 artiesten samenbrengt in 23 concerten op verschillende plaatsen in Brussel voor een publiek van 2500 mensenMet zijn succes bracht dit evenement vervolgens FestiVita! Festival Oude Muziek Brussel, een nieuw initiatief rond oude muziek. The Zero Edition', georganiseerd op 5 maart 2021 midden in een gezondheidscrisis, bestond uit een online concert. In 2022, met de terugkeer van een verrukt publiek, is het programma geweest uitgebreid met 9 concerten, een renaissancebal, een ronde Tafel, dus als entertainment en zelfs een tentoonstelling.

Dit interesseert u, afspraak 16 tot 19 februari 2023, lees hier meer 

Waar vindt FestiVita plaats?

C'est bij de Royal Gallische artistieke en literaire kring, dat FestiVita je hartelijk zal verwelkomen. De plaats is geschikt voor oude muziek. De grote zaal heeft een capaciteit van 300 tot 350 personen vrij comfortabele zitplaatsen. Je zult niet teleurgesteld zijn, akoestiek er is excellent. Ook qua zichtbaarheid zult u blij zijn: het podium wordt verhoogd om dit te garanderen goed zicht vanaf elke stoel. Ook zal er bij elk concert extra verlichting worden aangepast.

Ontdek de rijkdom en magie van oude muziek

Van 16 tot 19 februari 2023, organiseert de Cercle Royal Gaulois in Brussel de tweede editie van FestiVita! Festival Oude Muziek Brussel. Vier dagen om de magie en de te ontdekken rijkdom aan oude muziek in zestien shows, bedoeld voor zowel niet-ingewijden als ervaren muziekliefhebbers en met veelal exclusieve programma's. Een slimme en smakelijke mix van musicologisch onderzoek en openheid voor hedendaagse artiesten, het festival heeft de 'Grand European tour' gekozen als rode draad voor deze editie. Het vernieuwt dit jaar door vijf jonge ensembles uit te nodigen om de resultaten van hun onderzoek te presenteren tijdens korte optredens op het “Première”-podium.

Als u geïnteresseerd bent in dit artikel, aarzel dan niet om te raadplegen: De beste jazzbars in Brussel

“FestiVita! behandelt een repertoire van het einde van de Middeleeuwen tot de postklassieke periode door deze typische benadering van oude muziek te delen, die erin bestaat dichter bij de muzikale praktijken van die tijd te komen", legt fluitist Michel Keustermans, organisator van het festival, uit. “We spelen op historische instrumenten, we respecteren de retoriek, het tempo, de gebaren van de tijd. Het is een heel andere ervaring dan een hedendaags optreden op moderne instrumenten. Het is vooral een benadering van openheid” Zo horen we in de Cercle Gaulois werken van Joseph Haydn en Ludwig van Beethoven resoneren op de pianoforte – en bij kaarslicht! – door Petra Somlai (17.02, 22 uur).

Ontdek de programmering van de FestiVita

Voor deze tweede editie is het programma opgebouwd rond het thema van de "Grand European tour", deze educatieve reis beoefend door barokcomponisten en beschreven door de Engelse componist Charles Burney (1726-1814), een van de grondleggers van de moderne musicologie. Het publiek kan zich onderdompelen in deze tijd tijdens de “Banket-wij-serveren”, een gastronomisch concert met een menu ontleend aan de Italiaanse 19.02e eeuw en waarvan de vijf gangen worden afgewisseld met periodieke muzikale intermezzo's (12, 00 uur). Nog een nieuwigheid: FestiVita! nodigt jonge ensembles uit om de resultaten van hun onderzoek op het gebied van oude muziek te presenteren. Van de ensembles die reageerden op de projectoproep, zullen er vijf op het podium staan.”Eerste” in de vorm van een becommentarieerd miniconcert (18.02, 14 uur).

Trouw aan de roeping van het festival, het openingsconcert Mon Amant de Saint-Jean door het ensemble Het harmonische gedicht is gericht op alle doelgroepen. Met de Franse sopraan Isabelle Druet, 2e prijs op de Koningin Elisabethwedstrijd 2008, ademt hij in de muziek van Monteverdi en zijn tijdgenoten de zoete waanzin van liedjes uit de Roaring Twenties (16.02, 20 uur). Kenners zullen smullen en niet-ingewijden zullen het concert graag als wereldpremière ontdekken. Schreeuwt van het geheel In Alt en de sopraan Alice Focroule, onder leiding van de cornetist Lambertus Colson, die de door Clément Janequin gelanceerde traditie nastreeft om muziek te zetten op het kabaal dat op middeleeuwse markten te horen is. Wereldpremière, het geheel De Moefati's begeleidt de mezzo Coline Dutilleul en de contratenor Clint Van der Linde, in een minder bekend werk van Antonio Vivaldi: De Gloria en Imeneo. Deze weelderige serenade, gecomponeerd voor het huwelijk van Lodewijk XV in de tuinen van de Franse ambassade in Venetië, illustreert de belangrijke diplomatieke rol die muziek zou kunnen spelen (17.02 20:45).

Om u voor dit evenement te registreren, gaat u naar de volgende URL: https://www.billetweb.fr/festivita-2023 →

 

Datum en tijd

2023-02-16 à
2023-02-19
 

Soorten evenementen

 

Evenement categorie

Delen met vrienden

pierre

Nauwelijks een voet in de Belgische hoofdstad, Pierre lanceert "InsideBrussels.be", het idee is simpel: "Wat te doen? Waar gaan we eten of drinken?" Ondernemer in hart en nieren, dit is niet zijn eerste project! Verre van daar. Net als wijn wordt het project na verloop van tijd beter! Pierre aarzelt niet om zijn favorieten en zijn beste adressen van Brusselse restaurants te delen die hij u met gesloten ogen kan aanbevelen.