Expo Peter Lindbergh Untold Stories

Peter Lindbergh Untold Stories Dossier (c) Foto Pers Stad Brussel 2022
Proeerst

Expo Peter Lindbergh Untold Stories

par Proeerst
2012 2012 bezoekers zagen dit evenement.

Meer informatie over de tentoonstelling Lindbergh in Brussel

Een intieme tentoonstelling, UNTOLD STORIES is een eerbetoon aan het leven en Lindberghs werk (1944-2019). Kort voor zijn vroegtijdig overlijden (september 2019) nam hij persoonlijk de selectie van de foto's voor zijn rekening. Door beelden uit verschillende decennia met elkaar te mixen en samen te brengen, kwam Lindbergh tot nieuwe interpretaties en associaties, waardoor in feite nieuwe verhalen ontstonden: ONGELOOFLIJKE VERHALEN.

(c) Eerste
ONVERTELDE VERHALEN (c) Profirst

Onvertelde verhalen, wanneer modefotografie kunst wordt

De Stad Brussel is gastheer van 15 december 2022 tot 1 april 2023, de postume tentoonstelling van Peter Lindbergh, meester in de fotografie, Onvertelde verhalen op deVanderborght-ruimte. Na verschillende Europese steden te hebben bezocht, eert Brussel, de hoofdstad van de Europese Unie, deze kunstenaar wiens werk hem tot een van de grootste hedendaagse fotografen heeft gemaakt.

Peter Lindbergh - Onvertelde verhalen (c) Profirst
Peter Lindbergh – Onvertelde verhalen (c) Profirst

Een sublieme overzichtstentoonstelling die een eerbetoon is aan Peter Lindbergh: deze tentoonstelling is dat wel de uitdrukking van een artistieke visie die is opgebouwd en gevoed door vier decennia werk, ontmoeten en creëren. Drie jaar lang bracht Lindbergh zijn nachten door met het onderzoeken, bewerken en samenstellen van beelden om nieuwe interpretaties te bieden en verrassingen te creëren.

Dankzij de betrokkenheid en steun van de stad en de medewerking van de Peter Lindbergh Foundation zullen deze nooit eerder vertoonde foto's, video's en grote formaten gedurende vier maanden de zalen van de Vanderborght-ruimte in Brussel overnemen.

Peter Lindbergh - Onvertelde verhalen (c) Profirst
Peter Lindbergh – Onvertelde verhalen (c) Profirst

Het ontstaan

In 2018 werd een vriendschapsverhaal geboren tussen Bruno Pani (oprichter van het evenementenbureau Profirst en de gezelligheidsclub TheMerode) en Peter Lindbergh, iconische fotograaf van de jaren 80 tot nu. Lindbergh greep met menselijkheid de kwetsbaarheid in de kracht van de modellen aan, markeerde zijn tijd en de komst van de Top Models. Hij werkte samen met de vlaggenschipmagazines van de hoogtijdagen van glanzend papier, Vogue, Harper's Bazaar, Rolling Stone, Vanity Fair. Hij blijft de enige die de mythische Pirelli-kalender drie keer heeft vereeuwigd. Onder haar lens bezegelden de beroemde Naomi Campbell, Kate Moss, Cindy Crawford, Linda Evangelista, Helena Christensen de kracht van een andere uitdrukking van vrouwelijkheid, die van rauwe schoonheid.

In september 2019 legde Peter Lindbergh zijn camera voor de laatste keer neer, maar de kracht van zijn filmische werk zit voor onbepaalde tijd in elk van de shots die letterlijk en figuurlijk terugduwden.
het kader van de modefotografie. Voor zijn dood had Peter Lindbergh een stichting opgericht met als missie het behoud van zijn werk. Sindsdien is de Peter Lindbergh Foundation doorgegaan met het bekendmaken en promoten van haar fotografisch erfgoed, met name door de uitvoering van de Untold Stories-tentoonstelling, oorspronkelijk ontwikkeld in samenwerking met het Kunstpalast in Düsseldorf.

'(c) Ten eerste
Kunstwerk door Peter Lindbergh (c) Profirst

Ongepubliceerde werken

Untold Stories zal meer dan 150 werken onthullen die vrijelijk door hun auteur zijn geassocieerd om de blik in de afgrond te plaatsen en een dialoog tussen de beelden tot stand te brengen, waarbij degene die ontdekt, degene die poseert, degene die er net doorheen gaat, over elkaar wordt gelegd. Een monumentale en meeslepende ervaring die weinig of onbekende beelden combineert met de meest iconische shots van de artiest. Een bewegende foto, bruisend van de energie van het levende portret en waarmee Peter Lindbergh bijdraagt ​​aan het verheffen van modefotografie tot kunst.

 

Persbericht, press@sophiecarree.be www.sophiecarree.be

 

Om u voor dit evenement te registreren, gaat u naar de volgende URL: https://peterlindbergh-brussels.com/fr →

 

Datum en tijd

2022-12-15 à
2023-05-14
 

Soorten evenementen

 

Evenement categorie

Delen met vrienden

pierre

Nauwelijks een voet in de Belgische hoofdstad, Pierre "InsideBrussels.be" lanceert, is het idee eenvoudig: "Wat te doen? Waar gaan eten of drinken?". Ondernemer in hart en nieren, dit is niet zijn eerste project! Ver daar vandaan. Net als wijn, verbetert het project na verloop van tijd! Pierre aarzel niet om zijn favorieten en zijn beste adressen van restaurants in Brussel te delen die hij u met gesloten ogen kan aanbevelen.