fbpx

Een uitnodiging voor een beeldenparcours in het Ter Kamerenbos

Samar Mogharbel Triomfantelijke kunst, 2022 Fotografie Barbara S. Felgenhauer, 2022 @ urban.brussels Press Kit
Stichting Boghossian

Een uitnodiging voor een beeldenparcours in het Ter Kamerenbos

2749 2749 bezoekers zagen dit evenement.

 L'invitation au voyage, een beeldenparcours in het Ter Kamerenbos.

De Boghossianstichting, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Stad Brussel aanwezig L'invitation au voyageeen beeldenparcours in Ter Kamerenbos. Dit gezamenlijk initiatief van de Boghossianstichting, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Stad Brussel maakt deel uit van een gemeenschappelijk streven om kunst toegankelijk maken voor iedereen.

Als je van deze activiteit houdt, mis het dan niet

 

Kaz ShiraneEnzo, 2022 Fotografie Barbara S. Felgenhauer, 2022 @ urban.brussels Persdossier
Kaz Shirane
Enzo, 2022
Fotografie Barbara S. Felgenhauer, 2022 @ urban.brussels Persdossier

De inhuldiging van het parcours vindt plaats in aanwezigheid van Jean Boghossian, voorzitter van de Boghossianstichting, Pascal Smet, staatssecretaris van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest belast met Stedenbouw en Erfgoed, Ans Persoons, schepen van Stedenbouw en Openbare Ruimte , Delphine Houba, wethouder van Cultuur, en Zoubida Jellab, wethouder van Groen en Openbare Netheid.

De route presenteert de werken van Ara Alekyan (Armenië), Thierry Bontridder (België), Jiana Kim (Coree), Samar Mogharbel (Liban), Leopoldine Roux (Frankrijk) en Kaz Shirane (Japon). De promenade roept archaïsche, universele, eenvoudige architecturale vormen op, zoals de boog of de cirkel. gedachten voor zijn aangedaan, kruisingen, gefotografeerd, de werken, gemaakt van aparte materialen, zijn ontworpen om te worden geïntegreerd in hun respectieve omgeving.

Een route die uitnodigt tot wandelen in het Ter Kamerenbos.

De cursus getiteld " Een uitnodiging om te reizen " een uitnodiging om te wandelen, contemplatie en interactie met hedendaagse kunstwerken. Gelegen op een steenworp afstand van de Villa Empain, de installatie van zes monumentale werken in een verkleinde omtrek van de Hout van het Cambre is ontworpen om een ​​reis aan te bieden die het publiek in de loop van een jaar uitnodigt om de vele manieren te ontdekken waarop kunstenaars het landschap opnieuw uitvinden.

Léopoldine RouxThe Rainbow Seeds, 2022 Fotografie Léopoldine Roux, Persmap
Léopoldine Roux The Rainbow Seeds, 2022 Fotografie Léopoldine Roux, Persmap

Trouw aan haar traditie om een ​​dialoog tussen de culturen van Oost en West voor te stellen en haar artistieke programmering te weerspiegelen, brengt de Boghossianstichting Belgische en internationale kunstenaars, uit Oost en West en van alle generaties, samen rond dit project.

Dit voorstel hanteert een genderevenwicht bij de selectie van artiesten om de toewijding van de Stichting te benadrukken voor het respecteren van de egalitaire waarden die haar dierbaar zijn. De selectie van Belgische kunstenaars of kunstenaars die in België werken, roept de niet aflatende steun van de Stichting op voor nationale kunstenaars en de keuze van een Libanese kunstenaar en een Armeense kunstenaar herinnert aan haar roeping tot dialoog met oosterse culturen.

Getuigenissen over de tentoonstelling in het Ter Kamerenbos

Hier zijn de eerste indrukken verzameld tijdens de inhuldiging op donderdag 14 december

Jan Boghossian

Voorzitter van de Stichting Boghossia

“We zijn trots en blij met deze grootschalige samenwerking met Brusselse instellingen, waardoor we onze humanistische boodschap kunnen verspreiden in het Ter Kamerenbos, een groen erfgoed van onschatbare waarde. Kunst is het antwoord. Via kunst willen we een beter wederzijds begrip en mogelijke dialogen bevorderen.

 

Pascal Smet,

(staatssecretaris van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, belast met Stedenbouw en Erfgoed)

“Een van mijn prioriteiten als staatssecretaris belast met Stedenbouw en Erfgoed is het ontwikkelen van een artistiek beleid in de openbare ruimte, parken en tuinen. Dus toen Jean Boghossian me zijn beeldentuinproject in het Ter Kamerenbos aanbood, begreep ik dat we
We hadden een unieke kans om cultuur en natuur met elkaar te verbinden. Zo hebben we een stedenbouwkundige vergunning afgegeven die de aanwezigheid van sculpturen in een geklasseerd park toestaat. Hiermee bevestigen wij dat een beschermd pand niet vaststaat en actief kan deelnemen aan het hedendaagse culturele leven. Dit initiatief zal bijdragen tot de internationale culturele uitstraling van Brussel en is de natuurlijke voortzetting van het uitzonderlijke werk en het succes van de Stichting sinds haar vestiging in de Villa Empain. »

Delphine Houba,

Schepen van Cultuur van de Stad Brussel:
“Een jaar lang wordt het Ter Kamerenbos omgevormd tot een artistieke openluchtpromenade. Het is met groot genoegen dat de Stad Brussel meewerkt aan dit gratis en op elk moment toegankelijke project in deze groene omgeving. Een wandeling om zes monumentale kunstwerken te ontdekken, gemaakt door kunstenaars uit binnen- en buitenland, drie
vrouwen en drie mannen… waardoor je misschien wel door de deuren wilt lopen
van Villa Empain. »

 

 

Om u voor dit evenement te registreren, gaat u naar de volgende URL:

 

Datum en tijd

2022-12-01 à
2023-12-01
 

Soorten evenementen

 

Evenement categorie

Delen met vrienden

pierre

Nauwelijks een voet in de Belgische hoofdstad, Pierre lanceert "InsideBrussels.be", het idee is simpel: "Wat te doen? Waar gaan we eten of drinken?" Ondernemer in hart en nieren, dit is niet zijn eerste project! Verre van daar. Net als wijn wordt het project na verloop van tijd beter! Pierre aarzelt niet om zijn favorieten en zijn beste adressen van Brusselse restaurants te delen die hij u met gesloten ogen kan aanbevelen.