Waar mosselen eten in Brussel?

Bijgewerkt op 23 december 2022 door pierre

Mosselen eten in Brussel, waar je mosselen kunt eten in onze beste restaurants

Mosselen eten in Brussel? Of we nu dagjesmensen, Belgen of expats zijn, we hebben ons de vraag allemaal wel eens gesteld. Om dit heerlijke gerecht (of de rekening) niet te bederven, is het beter om van tevoren meer te weten te komen over het restaurant. In Brussel zijn de prijzen van mosselen heel vaak hoger dan de prijzen van meer prestigieuze gerechten in onze gastronomie. Ze moeten echter niet worden vergeleken met bouchot-mosselen, die over het algemeen inferieur zijn aan Zeeuwse jumbo mosselen geserveerd in restaurants in Brussel.

In België worden mosselen geserveerd hartig gerecht en consistent, als je een beetje honger hebt, is een pan van iets meer dan 1 kg meer dan genoeg voor je. Als je trek hebt, kun je deze mosselschotel gemakkelijk eten. Vergeet niet dat deze mosselen heel vaak geserveerd worden een vrij groot deel van Patat. In sommige Belgische restaurants kan het gewicht van de pan mosselen de 2 kg benaderen.

1. Mosselen eten Chez Léon de koning der mosselen

Léon Brusselse mosselen

het restaurant Leon werd in 1893 opgericht in de Bouchersstraat in Brussel. Vandaag is het de grootste restaurantzone ter wereld Brussel. Het in mosselen gespecialiseerde restaurant is in de loop van de tijd uitgegroeid tot een internationale keten. Zowel in Frankrijk als in België kan je nu mosselen eten bij Léon's. Het is misschien niet voor niets. Als u wilt weten of degenen die zeggen "Chez Léon is voor toeristen" ongelijk hebben of niet, zult u het moeten proberen om uw eigen mening te vormen.

2. Bij de Armes de Bruxelles mosselen eten op de Grote Markt

Mosselen eten met het wapen van Brussel

Dit restaurant lijkt een eeuwigheid te hebben bestaan, het was het favoriete restaurant van mijn rasechte Brusselse oma. Gezien de zeer toeristische locatie (aan Butcher Street), valt dit restaurant best mee vlakbij het centrale plein. De keuken is in brasseriestijl qualite en de prijzen zijn nog steeds correct voor de locatie. Uitstekende ontvangst en onberispelijke service. Niet slecht om mosselen te eten in het centrum van Brussel. Mosselen vanaf 27 euro. (Menu mosselen met wapenschild van Brussel)

3. Mosselen eten uit 69 keuzes: Bij Zinneke in Brussel

Mosselenrestaurant Zinneke Brussel

Dit restaurant biedt een van de grootste keuze aan mosselen in Brussel. Op de menukaart vind je maar liefst 69 verschillende vormkeuzes. We vinden er onder andere: Knoflook- en gembermosselen, Indonesische mosselen, Braziliaanse mosselen, Ardense mosselen, Bataafse mosselen, maar ook de traditionele Normandische mosselen. de Zineneke biedt porties van 1,5 kg mosselen voor grote trek of 500 gr voor kleine eters. Hier is iets om zelfs de meest onbesliste te kraken.

4. Mosselen eten in Brussel waar de tijd heeft stilgestaan: La Bonne Humeur (Stevig)

Met een goed humeur mosselen eten in Brussel

Alles is veranderd in Brussel sinds de dagen van onze grootouders. De Good Mood bleef echter intact. Het nationaal nationaal erfgoed van de Belgische gastronomie is er één van. Wil je mosselen eten in Brussel, dan is restaurant “La bonne humeur” je adres. Hier worden de mosselen geserveerd in gietijzeren pannen, bereid zoals je thuis zou doen met huisgemaakte friet. De tijd staat letterlijk en figuurlijk stil. Het goede humeur heeft zijn deuren gesloten
Leuvensesteenweg 244, Brussel 1000 (METRO MADOU)

 

4. Eet mosselen Chez Patrick in Brussel

Mosselen eten in Brussel bij Patrick's

Als u op zoek bent naar een gezellig genoeg restaurant waar te eten in de buurt van het centrale plein op een regenachtige dag zal de lokale bevolking niet aarzelen om het restaurant Chez Patrick aan te bevelen. Het lijkt erop dat de mosselen in witte wijn heerlijk zijn, de service uitstekend en de prijs redelijk correct voor de plaats (vanaf 23 euro). Dit is wat je nodig hebt om een ​​hele goede avond door te brengen in het gezelschap van goede producten op je bord. Voor je vrienden die je vergezellen en niet te mosselen, carbonades zijn frites zijn ook best goed. De keuze van bieren is vrij verbluffend en service met een glimlach. Op de menukaart merk je dat de desserts huisgemaakt zijn. (Bij Patrick – Hoedenmakerstraat 6, Brussel.)

pierre

Nauwelijks een voet in de Belgische hoofdstad, Pierre lanceert "InsideBrussels.be", het idee is simpel: "Wat te doen? Waar gaan we eten of drinken?" Ondernemer in hart en nieren, dit is niet zijn eerste project! Verre van daar. Net als wijn wordt het project na verloop van tijd beter! Pierre aarzelt niet om zijn favorieten en zijn beste adressen van Brusselse restaurants te delen die hij u met gesloten ogen kan aanbevelen.

Laat een reactie achter

De mobiele versie afsluiten