Chocoladeproeverij Brussel

Chocoladeproeverij Brussel

Bijgewerkt op 29 november 2022 door pierre

Chocoladeproeverij in Brussel

Hoewel het voor iedereen duidelijk is dat om wijn beter te waarderen en je smaakpapillen te ontwikkelen, je het regelmatig (met mate!) moet proeven en de druivensoorten moet variëren; weinig mensen denken eraan hetzelfde te doen met chocolade! En toch, wat een genot om de glans van een praline te bewonderen, erin te bijten en hem in je mond te laten smelten om te genieten van alle smaken en geuren die hij vrijgeeft.
Hier zijn drie opties om heel erg te proeven goede Belgische chocolade in Brussel.

1. Neem deel aan een workshop met Laurent Gerbaud

Elke zaterdag, nodigt de chocoladefabriek van Laurent Gerbaud u uit om het schort van uw meester aan te trekken chocolatier brussel. Voor 2 uur jij gaat eerst creëer je eigen bedelaars proef vervolgens verschillende pralines; creaties van Monsieur Gerbaud. Voor slechts 35€ leert u uw smaakpapillen kennismaken met de verschillende smaken en texturen van chocolade. Wat beter chocolade begrijpen en vooral, beter weten welke chocolaatjes uw smaakpapillen het meest bekoren!
Registratie (verplicht) gebeurt door rechtstreeks contact op te nemen met de chocoladefabriek via e-mail of telefoon.
Schrijf je nu in voor de Laurent Gerbaud chocoladeproeverij in Brussel.

2. Trakteer jezelf op een proefbox bij Marcolini

(c) Wikipedia Marcolini-chocolade

Om uw smaakpapillen te laten genieten van de vele geneugten van chocolade, raden we ten zeerste een doos aan uit de "Malline"-collectie (een samentrekking van "trunk" en "praline") van Pierre Marcolini. Deze dozen bevatten dertig chocolaatjes allemaal verschillend en bevatten ook een verklarend boekje dat u informeert over de smaken en de uniciteit van elk van de pralines.

's Avonds, rustig na het eten, speel het spel: kies een praline, observeer de kleur en glans, bijt erop en laat hem smelten in je mond. Ogen dicht, laat je meeslepen door deze proeverij en veel plezier met raden wat erin zit voordat je het antwoord leest het kleine verklarende boekje.

3. Val voor Darcis-vingers

Vinger Darcis Chocolade (c) Darcis.com

In de winkel van maître chocolatier brussel door Jean-Philippe Darcis (nabij de Grote Markt), maak het uzelf gemakkelijk in de theesalon aan het einde van de winkel om de 100% pure chocolade ganache “vingers” te proeven. Deze 8 kleine gekleurde stokjes komen uit de hele wereld : Santo Domingo, Grenada, Venezuela, Mexico, Sao Thomé, Madagaskar, Tanzania, Honduras. Geen toegevoegde smaken vingers van Darcis zal u laten zien hoeveel de oorsprong van de chocolade de smaak en textuur beïnvloedt. Sommige vingers hebben een scherpere smaak, andere bitterder of zelfs zoeter. 8 vingers voor ga op wereldreis met chocolade zonder Brussel te verlaten !
Meer informatie over chocoladevingers proeven van Darcis in Brussel.

4. De NEHAUS Outlet-winkel in de ERASME-fabriek

Wat is er interessanter dan chocolaatjes te kunnen proeven tot je meer honger krijgt? Wist je dat in Brussel, naast de metro van ERASME, de chocoladefabriek NEHAUS was? Eenmaal daar kun je chocolaatjes in bulk kopen, per kilo... en zelfs naar believen proeven... Volg de gids, de NEHAUS outlet store wordt hier uitgelegd

Marion

Na in Lyon, München, Hannover, Parijs en Nice te hebben gewoond, Marion neergestreken in België. Sinds 2012 is Brussel de nieuwe speeltuin voor zijn passies: koken, wandelen, sport en fotografie! In zijn artikelen over Inside Brussels, tijdens bezoeken rond het thema chocolade of door te verzinnen een bezoekprogramma op maat, Marion laat je Brussel graag van binnen zien, alsof je er zelf woont.

Een opmerking over "Chocoladeproeverij Brussel"

Laat een reactie achter

De mobiele versie afsluiten