fbpx

We testten YOKA TOMO, een Izakaya in Schaarbeek

We testten YOKA TOMO, een Izakaya in Schaarbeek
Yoka Tomo (c) Pierre Halleux

Bijgewerkt op 7 juli 2024 door Pierre

In dit artikel wij delen onze ervaringen, foto's en meningen over Yoka Tomo een essentieel adres in Schaarbeek. Dit restaurant biedt totale onderdompeling in de Japanse keuken. In een vriendelijke sfeer kunt u vanaf de toonbank de chef-kok in actie zien.

Zei je “Izakaya”?

🍣 Ontdek de levendige sfeer van izakaya's in Brussel! Deze Japanse tavernes zijn de perfecte plek om te genieten van heerlijk eten in een ontspannen sfeer. 🍹 Dompel jezelf onder in de Japanse cultuur terwijl je geniet van Japanse curries, yakitori-spiesjes en meer. Een waar feest voor de smaakpapillen om te ontdekken in de Belgische hoofdstad! De plaats doet ons een beetje denken aan het Old Boy-restaurant dat we al hadden geprobeerd.

Hier is onze mening over het YOKA TOMO restaurant

🍣 We hadden gelezen dat Yoka Tomo een must-see Japans adres in Schaarbeek was maar we hadden het nog niet uitgeprobeerd! 📍 We hebben daarom van een woensdagavond gebruik gemaakt om dit restaurant met vrienden te testen en deze unieke culinaire ervaring te testen.

De sfeer van het restaurant is levendig en vriendelijk. De kleine kamer van Yoka Tomo, onlangs geopend, biedt je de kans daartoe ga aan het aanrecht zitten en observeer het ballet van de chef in zijn keuken. Je ziet Tomo voor je koken, met een glas frisse, ronde en fruitige Kido Ginjyo-sake (€ 6,70) in de hand. De sfeer wordt aangevuld met een muzikaal aanbod dat gewaardeerd wordt door een overwegend millenniumcliënteel.

De Japanse keuken van dit restaurant biedt authentieke maaltijden geserveerd door beleefd en zeer vriendelijk personeel het hele jaar door. De heerlijke sfeer heeft deze plek verdiend de Bib Gourmand vanwege de uitstekende maaltijden tegen redelijke prijzen.

hier we houden van de keuken van haar Japanse grootmoeder, authentiek et warm, die we zouden proeven in de beste kantines van Tokio. Tomo is de koning van Otsumami – deze kleine proeverijen die aan het begin van de maaltijd worden geserveerd – bereidt Japanse curries als geen ander, tempura’s volgens inspiratie, zachte en lichtzoete Japanse omeletten, NanBan-kip, ultrazachte miso-aubergines en vooral de beroemde Chawanmushi – een kleine hartige vlaai gestoomd met dashi, shitake en garnalenbouillon – wat alleen al de reis waard is.

De ervaring was geweldig, het is erg prettig om met je gast te kunnen praten en tegelijkertijd de chef aan het werk te zien. We zijn erg blij dat we voor het 4-gangenmenu hebben gekozen, wat de ervaring langer en leuker maakt. Jammer dat het dessert niet op de kaart staat.

Het menu bij Yoka Tomo

Kies een van beide

  • 2-gangenmenu aan 33€ (voorgerechten & hoofdgerechten)
  • menu 4 diensten voor 42€ (Voorgerechten, Chef's special, Hoofdgerecht 1, Hoofdgerecht 2, Misosoep)

…en geniet van de authentieke en warme Japanse keuken, ver van de traditionele ramen- en sushibars.

Vergeet niet van tevoren te reserveren om een ​​tafel te bemachtigen in deze populaire kleine zaal. Het degustatiemenu (4 gangen voor € 42) heeft iedereen al overtuigd. Het ultieme genot? Ga aan de balie zitten en zie hoe chef-kok Tomo aan het werk is en verse ingrediënten voor uw ogen omzet in voortreffelijke gerechten. 🍜✨

Met drankjes en 1 dessert om te delen kwamen we uit voor 100 € (elk 50 €)

Voors en tegens

Pro

We vonden het erg leuk om deze Izakaya-keuken te ontdekken, de vriendelijkheid van het personeel, de kwaliteit van de gerechten en het kunnen observeren van de chef-kok in actie. Het adres is ook geschikt als u dat wenst eet alleen aan de balie.

NADELEN

De stoel voor de friteuse en de kookplaat zijn niet de beste... hij wordt snel heet en er is geen kookstoom meer. Kies indien mogelijk deze plaats niet?

Adres

📍 Félix Marchallaan 26, 1030 Schaarbeek

rooster

🕒 woensdag t/m zaterdag van 18 tot 30 uur

Menu's

🍽️ 2-gangenmenu: €33 🍽️ 4-gangenmenu: €42

officiële website

Kom Yoka Tomo ontdekken en laat je meevoeren naar Japan voor een onvergetelijke maaltijd.