Wat te doen in Brussel in december?

Wat te doen in Brussel in december?
Kerstmarkt Brussel (c) Foto persmap loisirsdhiver.be

In Brussel met Kerstmis? Dit zijn onze belangrijkste dingen om te doen in de hoofdstad in december

Voor het plezier van jong en oud zingt de stad Brussel in december verschillende wijken van Brussel. De tijd dat kerstmarkten nog maar ongeveer waren glühwein in Brussel is voorbij. Dit jaar op het programma wachten op je geluiden en lichten, foodtrucks, concerten, entertainment, ijsbanen, concerten tentoonstellingen en vele anderen. Als elk jaar 3 miljoen mensen naar de kerstmarkt in Brussel komen, is dat omdat het de moeite waard is

Mis Brussel in december niet! Dit zijn de leukste activiteiten die je niet mag missen met vrienden of familie:

 

1. De kerstmarkt met meer dan 200 chalets

Zoals elk jaar arriveren de Plaisirs d'hiver in Brussel met hun kerstmagie. Afspraak vanaf 25 november 2022 tot 1 januari 2023 deelnemen. Als je de winterpret, het is de grote eindejaarsvakantiemarkt. Dit zal voornamelijk in het centrum van Brussel plaatsvinden.

De plekken die je niet mag missen zijn:

  • Sint-Katelijneplein: het grootste deel van de Brusselse kerstmarkt. Tientallen chalets wachten op u met hartige en zoete gerechten. Ook voor de kerst vind je originele cadeaus klaar om aan te bieden. Voor het geluk van de kinderen, hier is de Reuzenrad dat de reis maakte. Ook zal er een draaimolen aanwezig zijn
  • De Beurs van Brussel: hier wachten u verlichtingen en vele chalets klaar om u te verwennen met kerstgerechten.
  • Valuta Plein: dit plein in Brussel zal in december het uiterlijk krijgen van après-ski dorp. Verwacht wat te vinden kunstmatige curlingbanen. Voor de après-ski bieden chalets typische gerechten en drankjes zoals glühwein en raclette.
  • Place de Brouckere daar vind je in december veel kerstchalets evenals terrassen. Kortom hier een warme en gezellige kerstmarkt. Dit deel van de kerstmarkt gaat later dan december open, en dat is ook zo verlengd tot en met zondag 8 januari.
  • De Zwarte Toren als je deze plek niet kent, hebben we je erover verteld in een speciaal artikel verborgen en ongebruikelijke plekken in BrusselHet ligt direct naast de Sint-Katelijnekerk. Als het vroeger een taverne was, in december, in Brussel, doet deze Canada eer aan. Op het programma: koren van Poutine en Quebec
Kerstmarkt Brussel (c) Kerstmarkt Persmap
Kerstmarkt Brussel (c) Kerstmarkt Persmap

 

2. Neem (de grote kinderen) schaatsen en ritten

Zoek de verschillende externe sites met kerstentertainment waar (grote) kinderen dol op zullen zijn: de draaimolens, het reuzenrad en de ijsbaan wachten op je!

Kerstmanege in Brussel (c) Foto Perskit Winterplezier

3. Zie Manneken-Piss in zijn beste kerstkostuum

Als je nog nooit van Ket de Bruxelles hebt gehoord, hebben we een artikel speciaal gewijd aan deze kleine man. Als je het al hebt gezien, aarzel dan niet om in december te verdwalen in de steegjes van het centrum van Brussel om het te vinden.

Manneken Pis in december in Brussel (c) Foto Pierre Halleux
Manneken Pis in december in Brussel (c) Foto Pierre Halleux

 

4. Bekijk de Grote Markt bij nacht met geluid & licht

Waarschijnlijk heb je de Grote Markt van Brussel. Heb je haar echter ooit in haar kerstkleren gezien? Niets anders dan de Sapin, zijn&licht is het waard. Overdag te doen, maar ook 's nachts!

Reuzenrad Kerstmarkt Brussel (c) Foto persmap loisirsdhiver.be
Reuzenrad Kerstmarkt Brussel (c) Foto persmap loisirsdhiver.be

 

5. De Winter Pops in de 3 wijken van de Stad Brussel

Dit jaar 2022 wordt de vijfde editie van WINTER POP. Voor 3 weekenden (die van 2-4 december, 9-11 december en 16-18 december), Kerst aanhangwagens wacht op u in drie wijken van Brussel:

  • Neder-Over-Heembeek,
  • Vierkante Ambiorix
  • Laken.

De magie van eindejaarsweekendvieringen zal hierdoor betoverd worden tal van feestelijke activiteiten aangeboden. Lokale verenigingen sluiten zich aan bij het feest met behoorlijk getalenteerde artiesten. De animatie zal jong en oud bekoren.

Winter Pop Brussels Christmas Market (c) Foto persmap loisirsdhiver.be
Winter Pop Brussels Christmas Market (c) Foto persmap loisirsdhiver.be

6. Wonder Woods - Ter Kamerenbos

Vanaf begin december (vanaf 2 december - 8 januari), wacht het Ter Kamerenbos op u met zijn geweldige programma en feestelijke sfeer. Een leuk programma voor jong en oud: muziek, Chalet Robinson, ijsbaan buitenkant, Theater van zak, lichte versieringen, speelgoed in XXL-versie. Als het koud is, glühwein zal uiteraard aanwezig zijn en zoete snack-vies voor de hebberigste. EEN wandelen te voet, per scooter of per cuistax kunt u deelnemen aan de verschillende activiteiten.

Kerstmarkt Brussel 2022 - Ter Kamerenbos (c) Foto Plaisirdhivers.be
Kerstmarkt Brussel 2022 – Ter Kamerenbos (c) Foto Plaisirdhivers.be

7. Doe de Fever-activiteiten en tentoonstelling

Koorts Organiseer vol tentoonstellingen en niet te missen activiteiten aan het einde van het jaar in Brussel. We hebben getest

Vind hier ook vele andere evenementen.

 

Geest van het Noorden - In Brussel
Geest van het Noorden – In Brussel

pierre

Nauwelijks een voet in de Belgische hoofdstad, Pierre "InsideBrussels.be" lanceert, is het idee eenvoudig: "Wat te doen? Waar gaan eten of drinken?". Ondernemer in hart en nieren, dit is niet zijn eerste project! Ver daar vandaan. Net als wijn, verbetert het project na verloop van tijd! Pierre aarzel niet om zijn favorieten en zijn beste adressen van restaurants in Brussel te delen die hij u met gesloten ogen kan aanbevelen.