Wat te doen in Jette?

Wat te doen in Jette?
Wat te doen in Jette (c) Foto Paul Hermans op Wikipedia

De 5 leukste dingen om te doen in JETTE

U bevindt zich in Brussel, meer bepaald in de regio van Jette! Een van de 19 gemeenten van Brussel. U wilt vaak van omgeving veranderen, een wandeling maken of uitrusten op een vriendelijke plek! Een plek waar je nog nooit bent geweest? Dat is goed, we hebben wat je nodig hebt.

Saviez-vous que René Magritte woonde daar? Hetzelfde geldt voor Jean Roba, de ontwerper van Ball en Bill stripverhaal. Wist je dat de VUB (de Vlaamse Universiteit Brussel had daar een pand?)

Voor jou die in Jette woont, hebben we een speciale zoektocht gedaan naar de 5 leukste dingen om te doen in Jette. In dit artikel delen we ze met je.

1. Het Bois de Dieleghem: een chique en rustige plek, ideaal om te wandelen

Het bos van Dieleghem staat bekend als het hart van de stad Jette. Het beslaat meer dan 50 hectare en heeft een uitstekende speeltuin, ideaal voor het hele gezin. Zie ook de artikelen:

Het interieur omvat een hondenpark, een groot voetbalveld en een grote ruimte om verschillende spellen te spelen. Het is de perfecte plek voor familie-uitjes, ontspanning of plezier maken met de kinderen.

Bovendien is het op een boogscheut van je huis op het adres: Heymboschlaan 34, 1090 Jette.

2. Volg een rondleiding door de Abdij van Dieleghem

Jezelf onderdompelen in de opwindende geschiedenis van de oudheid blijkt vaak een van de beste ervaringen te zijn die je kunt hebben. De abdij van Dieleghem is een van de oudste in het Brussels gewest. Het is gelegen in de heuvels ten noorden van de stad Brussel.

Het is een echte 700 jaar oude schat die de stad heeft gekenmerkt met zijn economische, sociale, religieuze, politieke en intellectuele stempel. De laatste restauraties werden uitgevoerd over een periode van minimaal 5 jaar en werden uiteindelijk voltooid in 1972.

Het is een bevoorrechte plek om te bezoeken om meer te weten te komen over de geschiedenis van de stad Jette. Het is geopend van maandag tot en met woensdag of tijdens speciale evenementen.

Adres: Jean Tiebackxstraat 14, 1090 Jette.

Abdij van Dieleghem in JETTE (c) Grentidez Wikipedia
Abdij van Dieleghem in JETTE (c) Grentidez Wikipedia

 

3. Proef de geneugten van Shievelabo

Wil je een nieuwe culinaire ervaring beleven? Snel, ga naar de Shievelabo. Deze Belgische brouwerij is prachtig, perfect om onvergetelijke momenten door te brengen met familie of entre amis. Je vindt er zeer smakelijke hamburgers en andere gerechten met een onvoorstelbare smaak. Je proeft de 

Een adres dat u zeker zal bevallen en u naar een hemels universum zal brengen. Ook als je het nog nooit hebt meegemaakt Belgische gerechtenis typisch als bijvoorbeeld

…. in Jette krijg je de kans om dat te doen. Je zult geen andere plek vinden om te koken wat ze aanbieden in Shievelabo.

Schievelavabo Restaurant (c) L Mathieu
Schievelavabo Restaurant (c) L Mathieu

Adres: pl. kardinaal Mercier 35, 1090 Jette.

 

4. Bezoek het cultureel centrum van Jette

Reis naar het hart van de cultuur dankzij het cultureel centrum van Jette. De programma's op het menu variëren van punt tot punt, afhankelijk van de smaak van het hele gezin. Dus je hebt stand-up, lezingen, concerten, theater, bioscoop, workshops en tot slot creatieve workshops.

Zo schattig, gastvrij en vol verrassingen, het is een plek waar je gemakkelijk elke week kunt komen om plezier te hebben.

Locatie: Smet de Naeyerlaan 145, 1090 Jette.

5. Kom tot rust in de bossen van Laerbeek

Samen met het Bois de Dieleghem is het Bois de Laerbeek een van de belangrijkste natuurgebieden om te bezoeken in Jette. Het is een echte opeenstapeling van culinair plan met betrekking tot zijn geschiedenis die het dichtst bij de abdij van Dieleghem lijkt te liggen. Daar wacht je 33 hectare bos, ten noordwesten van Brussel. Dit bos maakt deel uit van het Koning Boudewijnpark.

Je zult beekjes, brandgevaarlijke moerassen, hetrals vinden, eigenlijk alles wat je nodig hebt om uit te breiden.

Laarbeekbos in Jette (c) Foto Filharmoniker op Wikipedia
Laarbeekbos in Jette (c) Foto Filharmoniker op Wikipedia

Adres: Bosstraat 17, 1090 Jette.

isaak k

Isaac is dé Brusselse specialist. Hij deelt met jou de leukste adresjes in de Belgische hoofdstad. Of het nu gaat om eten, wandelen of sporten... er zijn altijd meer dan één goede adresjes om met je te delen.